Κόσμος

Ιαπωνία: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τον σεισμό

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις έρευνες και τις προσπάθειες παροχής βοήθειας

Ο σεισμόςτων 7,6 Ρίχτερ, που έπληξε την Πρωτοχρονιά την κεντρική Ιαπωνία, στοίχισε τη ζωή σε 202 ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές του νομού Ισικάουα, όπου σημειώθηκε η καταστροφή.

Ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε ταυτόχρονα και ανέρχεται τώρα σε 102, από 120 που ήταν σύμφωνα με τα προηγούμενα στοιχεία, ενώ οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην σεισμόπληκτη περιοχή δυσχεραίνουν τις έρευνες και τις προσπάθειες παροχής βοήθειας.

Οι αρχές προειδοποίησαν για τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε ολόκληρη τη χερσόνησο Νότο που έχει πληγεί σοβαρά, με το χιόνι να εντείνει τον κίνδυνο. Υπολογίζεται ότι έχουν ήδη αναφερθεί 1.000 κατολισθήσεις στην περιοχή ως αποτέλεσμα του σεισμού και των καιρικών συνθηκών.

Σεισμός και στις Φιλιππίνες

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας υπολόγισε την ένταση της δόνησης στα 7,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Σαρανγκάνι και το εστιακό βάθος στα 76 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ δεν εκδόθηκε σήμα συναγερμού για τσουνάμι.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο