Βέροια Πολιτική

Χαιρετισμός του Παναγιώτη Χατζησάββα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας, στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας  να χαιρετίσω κι εγώ με τη σειρά μου όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα σε αυτή εδώ την αίθουσα για να παρακολουθήσετε την τελετή ορκωμοσίας και να συγχαρώ όσους εκλέχθηκαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Από αυτό το βήμα θέλουμε να χαιρετίσουμε όσες και όσους συνδημότες μας στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Βέροιας. Τους διαβεβαιώνουμε πως με θέρμη, πάθος και αγωνιστικότητα από τη θέση της αντιπολίτευσης θα τηρήσουμε τη μία και μοναδική υπόσχεση που δώσαμε στην προεκλογική περίοδο, να συνεχίσουμε δηλαδή να ασκούμε μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, να βάζουμε στην πρώτη γραμμή τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων των λαϊκών οικογενειών.

Στο αποτέλεσμα των εκλογών, πανελλαδικά αλλά και τοπικά, αποτυπώνεται η άνοδος του κύρους και της μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, η αργή αλλά σταθερή ενίσχυση εκείνου του ρεύματος που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική όλων των αστικών κομμάτων και των δημοτικών τους παρατάξεων που με τις πολιτικές τους τσακίζουν ζωές και δικαιώματα στον βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των ευρωενωσιακών επιταγών. Μιας πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και οι πρόθυμες δημοτικές αρχές που είναι επιλεκτικά ικανοί στο να μπουκώνουν με ζεστό χρήμα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται να δώσουν χρήματα για τις ανάγκες των πολιτών.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική εξειδικεύεται στην Τοπική Διοίκηση, δηλαδή στους δήμους και στις περιφέρειες, με την υποχρηματοδότηση, με τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις που με την περιβόητη «ανταποδοτικότητα» πουλάνε πανάκριβα τις όποιες υπηρεσίες, με την επέλαση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την αποψίλωση των δήμων από το μόνιμο προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους, με την ανάθεση ακόμη περισσότερων αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία στην τοπική διοίκηση χωρίς τους απαραίτητους πόρους αλλά και με την πρόσφατη επιχείρηση εμπορευματοποίησης ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το νερό με  τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ που απασχόλησε και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και μόλις ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει τη θητεία του τo νέο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή που κέρδισε τις εκλογές προχωρά σε μια απαράδεκτη και ανάλγητη από κάθε άποψη αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστό που αγγίζει το 10%. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας, με την ακρίβεια να τσακίζει κόκαλα, με τον λαό μας να αδυνατεί να θερμάνει το σπίτι του και να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, εμείς λέμε πως θα έπρεπε να συζητάμε τη μείωση των δημοτικών τελών και την ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών και των μικρών επιχειρήσεων, όπως άλλωστε έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο της Πάτρας, εκεί που η Λαϊκή Συσπείρωση είναι δημοτική αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  Βέροιας δηλώνει πως στέκεται απέναντι και αντιπαλεύει κάθε προσπάθεια να φορτωθούν με νέα βάρη οι λαϊκές οικογένειες, είτε από τις αστικές κυβερνήσεις, όπως έγινε πρόσφατα με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, είτε από τις πρόθυμες δημοτικές αρχές, όπως η επιχειρούμενη αύξηση των δημοτικών τελών. Θα είμαστε στο πλευρό όλων των δημοτών και θα αγωνιζόμαστε για να λυθούν και τα μεγάλα και τα μικρότερα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους. Με νου και καρδιά συνεχίζουμε. Όπως αναφέρει και το προεκλογικό μας σύνθημα «για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων».

Ευχαριστώ πολύ, καλή θητεία στους εκλεγμένους και καλές γιορτές σε όλους με υγεία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας