Βέροια

Για 22η συνεχή χρονιά η συνάντηση παλαιών του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν οι φιλίες όμως έμειναν. Είναι ευλογία να έχεις φίλους και ευτυχία να τους κρατάς κοντά σου.

Για 22η συνεχόμενη χρονιά τα παλαιά μέλη του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας, συναντήθηκαν 02 & 03 Δεκεμβρίου, στο  πανέμορφο Προσκοπικό μας Κέντρο στην Καστανιά Βερμίου. Η γνώριμη σε όλους μας, ορεινή εικόνα, η πυκνή ομίχλη που έκανε το χώρο να μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό… μας γύρισε δεκαετίες πίσω…

Παντού γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, που όσα χρόνια και να είχαμε να συναντηθούμε ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα!!! Γυρνώντας το βλέμμα εδώ και εκεί θα έβρισκες κάποιον από τους αρχηγούς που είχες σαν μικρός πρόσκοπος ή λυκόπουλο. Η συγκίνηση τεράστια!!!

Αρχηγοί  Αγέλης και Ομάδας από το μακρινό 1985 μέχρι το 2010, που είχαν βάλει ένα λιθαράκι στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας, όλοι μαζί σε μια παρέα!!!

Το απόγευμα πέρασε γρήγορα με τα αστεία τα πειράγματά μας και η ώρα της διασκέδασης έφτασε!!!

Το σύνθημα για να βγει η ψησταριά για το παραδοσιακό… τσίκνισμα δόθηκε!!! Η μουσική ξεκίνησε και το βράδυ δίπλα στο τζάκι περάσαμε ένα εορταστικό βραδινό, που τα είχε όλα όσα επιζητούσαμε: πλάκες, προσκοπικές αναμνήσεις, πειράγματα και πολύ μα πολύ γέλιο… κλασικά μέχρι το πρωί.

Το πρωινό της Κυριακής αφού τιμήσαμε τον καθιερωμένο πατσά, δια χειρός κ. Ανθούλας, αποκαταστήσαμε το χώρο και πήραμε το δρόμο της επιστροφής κρατώντας μέσα τις ομορφιές του Βερμίου, το κέφι, το άφθονο γέλιο αλλά και τις αναμνήσεις που ξανά ζωντάνεψαν μέσα από αυτή την συνάντηση. Στιγμές που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να σου χαρίσει!!!

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο