Ελλάδα Κοινωνία

Τέμπη: Έσβησαν τις συνομιλίες 15 μέρες μετά την τραγωδία – Αποκάλυψη σοκ στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΟΣΕ

Οι διαμαρτυρίες των οικογενειών, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στην τραγωδία των Τεμπών πριν μερικούς μήνες, ότι υπάρχει τουλάχιστον καθυστέρηση στις έρευνες, ου μην και αδιαφορία από τους δικαστικούς και όχι μόνο, μάλλον δεν είναι αβάσιμες.

Δύο μέρες μετά την μαρτυρία γονιού, που έχασε το παιδί του, ότι από τον Άρειο Πάγο του είπαν «γιατί δεν συνεχίζετε τη ζωή σας;», έρχεται η κατάθεση του προέδρου του ΟΣΕ σε επιτροπή της Βουλής για να προκαλέσει ανατριχίλα.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ότι το υλικό των συνομιλιών σβήστηκε από το καταγραφικό 15 μέρες μετά την τραγωδία, διότι έτσι προβλέπεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και γιατί στο μεταξύ η δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούσαν την υπόθεση δεν είχαν ζητήσει αυτό το υλικό!

Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής ζήτησαν τα στοιχεία καταγραφής ενάμιση μήνα μετά, είπε ο πρόεδρος του ΟΣΕ.

Μάλιστα αποκάλυψε και κάτι άλλο.

Προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να «ανασυρθούν» από τις κασέτες αυτές οι συνομιλίες, έστω και μετά τη διαγραφή, εστάλη το υλικό στην… ΕΥΠ, η οποία ίσως θα μπορούσε να κάνει ειδική επεξεργασία.

Εκ των πραγμάτων και των στοιχείων που αποκαλύπτονται διαρκώς για τις συνθήκες της τραγωδίας, αλλά και την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, το έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που ξεκινάει επί της ουσίας να συζητά την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Έστω κι αν η πλειοψηφία της ΝΔ και το ΚΚΕ επέλεξαν να εντάξουν στη συζήτηση αυτή και χρονικές περιόδους (από το… 1997!) εντελώς άσχετες με την τραγωδία των Τεμπών.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων