Άρθρα

“Πέθανε ο Κίσινγκερ” / γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

“Ο Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου, ο αγαπημένος της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, τελικά πέθανε”: Ο εμβληματικός τίτλος του περίφημου περιοδικού Rolling Stone για τον Κίσιγκερ

———————-

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Με το που “έσκασε” η είδηση του θανάτου του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χένρι Κίσιγκερ, άρχισε να κυκλοφορεί  το “alert” ενός πολύ σημαντικού αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης, που μας ανάγκασε να μείνουμε με το στόμα ανοικτό.

Σε μερικές λέξεις έλεγε όλη την αλήθεια για τον σφαγέα (χωρίς εισαγωγικά) της Κύπρου. Το περιοδικό Rolling Stone έγραψε στον τίτλο της είδησης:

“Ο Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου, ο αγαπημένος της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, τελικά πέθανε” (Henry Kissinger, War Criminal Beloved by America’s Ruling Class, Finally Dies).

Στον υπότιτλο ανέφερε τα εξής:

“Ο αρχιτέκτονας της άτιμης εξωτερικής πολιτικής του Νίξον, κάθεται αιώνια, δίπλα σε αυτή των χειρότερων μαζικών δολοφόνων της ιστορίας. Μια βαθύτερη ντροπή επικρατεί στη χώρα που τον γιορτάζει” (The infamy of Nixon’s foreign-policy architect sits, eternally, beside that of history’s worst mass murderers. A deeper shame attaches to the country that celebrates him).

Θα μπορούσε αυτό το κείμενο να τερματιστεί εδώ, διότι το περιοδικό τα λέει όλα για τον άνθρωπο(;) που προκάλεσε με τις αποφάσεις του χιλιάδες νεκρούς. Από που να αρχίσει κανείς;

  • Από την Κύπρο, που έζησε το 1974 τη χειρότερη τραγωδία για τον Ελληνισμό από την Μικρασιατική Καταστροφή; Από τη Χιλή όπου έδωσε εντολή να εκτελεστεί ένας εκλεγμένος δημοκρατικά Πρόεδρος; Από το Ανατολικό Τιμόρ, όπου χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες αθώων ανθρώπων;

Δικαίως χαρακτηρίστηκε εγκληματίας πολέμου. Και πρέπει να τονίσω ότι εκατομμύρια Αμερικανών τον απέρριψαν και αυτόν και τις πολιτικές του. Δυστυχώς, η Αμερικανική Ελίτ τον τίμησε όσο κανένα πρώην υπουργό Εξωτερικών στην ιστορία της χώρας και όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι, από τον Τζον Κένεντι μέχρι και τον σημερινό, τον Τζο Μπάιντεν τον συμβουλεύθηκαν για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δικαιολογημένα, για τους Έλληνες είναι ένα μισητό πρόσωπο. Δεν θεωρώ ότι είχε σχέση με την επιβολή του πραξικοπήματος της Χούντας των Συνταγματαρχών, στις 21 Απριλίου 1967, αλλά στη συνέχεια την στήριξε και την χρησιμοποίησε, Ιδιαίτερα τη Χούντα του Δημήτριου Ιωαννίδη, του προδότη του Ελληνικού Έθνους.

Ο περίφημος, πλέον, τίτλος του αμερικανικού περιοδικού Rolling Stone, για τον Χένρι Κίσιγκερ.

Σύμφωνα με τα ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσίασε ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς, ο αρχηγός της μισητής ΕΣΑ, που σακάταψε εκατοντάδες Έλληνες πολίτες, γνώριζε με ακρίβεια μέχρι που θα έφταναν οι Τούρκοι Αττίλες κατά την πρώτη άνανδρη τουρκική εισβολή, στις 20 Ιουλίου 1974.

Θεωρώ τον εαυτό πολύ τυχερό, διότι συμμετείχα στη μεγαλύτερη και πιο μαζική έρευνα των αρχείων του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είμαι κάτοχος μέχρι σήμερα χιλιάδων σελίδων των απόρρητων εγγράφων του Χένρι Κίσιγκερ, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος του εναντίον της Πατρίδας μου.

Δυστυχώς, δεν πλήρωσε για τα εγκλήματά του, παρά το γεγονός ότι πολύ σημαντικοί δημοσιογράφοι, όπως ο Κρίστοφερ Χίτσενς, και ερευνητές τον κατηγόρησαν ευθέως για εγκληματία.

Πιστεύω ότι η Ιστορία δεν θα του φερθεί πολύ καλά. Οι Αμερικανοί Ιστορικοί έχουν αποδείξει ότι είναι αμείλικτοι και γράφουν με σεβασμό προς την Αλήθεια…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας