Κόσμος

Νέο έγκλημα πολέμου: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ – πάνω από 200 νεκροί

Για ένα νέο έγκλημα πολέμου του Ισραήλ με τον βομβαδισμό του σχολείου al-Fakhoora στη βόρεια Γάζα που λειτουργούσε ως καταφύγιο του ΟΗΕ κάνουν λόγο διεθνή δίκτυα όπως το Al Jazeera και το AFP. Σύμφωνα με τα πρακτορεία πάνω από 200 είναι οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο σχολείο, ενώ φριχτές είναι και οι εικόνες που μεταδίδονται σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, με δεκάδες σωρούς να κείτονται στους διαδρόμους.

Στο μεταξύ πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για τους εξευτελισμούς στους οποίους προχωράει ο ισραηλινός στρατός σε γυναικόπαιδα που εγκαταλείπουν το νοσοκομείο αλ – Σίφα ακόμα και τραυματισμένοι μετά την διορία που έδωσε ο ισαρηλινός στρατός.

Στο μεταξύ σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα επιστρέφοντας από το Βερολίνο απήυθυνε κάλεσμα για την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων πυρηνικών όπλων στο Ισραήλ, ενώ είπε πως Τουρκία θα καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση των καταστραμμένων υποδομών, των νοσοκομείων και των σχολείων στη Γάζα αν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό νωρίτερα σήμερα η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση από το Λίβανο με πάνω από 25 πυραύλους, ενώ οι Ιορδανοί φέρονται να μετακινούν μονάδες τεθωρακισμένων στα σύνορα με το Ισραήλ.

 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων