Οικονομία Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση τον Δεκέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά και ΑμεΑ

Έκτακτη χριστουγεννιάτικη οικονομική ενίσχυση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για τα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση κατά 150% σε όλα τα επιδόματα τέκνων ΟΠΕΚΑ200 ευρώ βοήθημα στα άτομα με αναπηρία, στήριξη σε όσους παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενίσχυση 150 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά καθώς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

«Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα πρέπει να συμπληρώσουμε την δύσκολη άσκηση με την επιβολή της φορολογικής δικαιοσύνης Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις αλλά ο πυρήνας θα μείνει ίδιος Βασική αρχή μου είναι η προοδευτική φορολόγηση. Αυτός ο οποίος κερδίζει περισσότερα χρήματα πρέπει να φορολογείται σταδιακά και περισσότερο Είμαι κατά της υπερφορολόγησης»

«Μειώσαμε την φορολόγηση στις επιχειρήσεις από το 29% στο 23%. Αυξήσαμε τον κατώτατο παραπάνω από τις εισηγήσεις που είχαμε. Όσο η ανεργία μειώνεται η αγοραστική δύναμη θα αυξάνεται. Το τεκμήριο είναι μαχητό

Όλοι όσοι δηλώνουν περισσότερα εισοδήματα θα είναι ωφελημένοι με το 50% στο τέλος επιτηδεύματος» είπε ο πρωθυπουργός.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο