Συν & Πλην Σχόλια

Γάζα / Ο ανθρώπινος πόνος και ο σαδισμός των δυνατών

Όταν ο Γιοάβ Γκάλαντ είχε χαρακτηρίσει τους Παλαιστίνιους  πριν από μέρες “ανθρώπινα ζώα” (!), που, επομένως, δεν χρήζουν κανενός σεβασμού και καμιάς αναστολής ως προς την εξαφάνισή τους από το ανθρώπινο τοπίο, οι δηλώσεις του είχαν όχι απλά ξαφνιάσει δυσάρεστα όσους τις άκουσαν, τους είχαν τρομάξει.

Και έρχεται σήμερα ο ίδιος, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, για να επιβεβαιώσει τον τρόμο με λόγια που πια συνοδεύουν ακόμη σκληρότερες πράξεις.

Το Νοσοκομείο Αλ Σίφα, χτυπήθηκε, όπως και άλλα πριν απ’ αυτό. Και εκκλησίες και σχολεία. Τραυματίες, νεκροί, συγγενείς σε απόγνωση και άμαχοι ζητούσαν εκεί καταφύγιο. Αυτό, όμως δεν εμπόδισε τον Υπουργό να το χτυπήσει προκαλώντας με τη σφαγή τη σπαρακτική κραυγή απόγνωσης της αιματοβαμμένης μικρούλας, που κοιτάζοντας τον ουρανό  αναρωτήθηκε “γιατί, Θεέ μου”…Η μορφή της  αποτυπώθηκε σπαρακτικά σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου και τη συνοδεύουν τα ουρλιαχτά των πληγωμένων και οι θρήνοι των ζωντανών… Πόνος…

Όμως, ο Γιοάβ Γκάλαντ προχωρεί ακάθεκτος, γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του στα υπόγεια των νοσοκομείων κρύβεται η Χαμάς. Δεν πρόκειται να σταματήσει.

Κι εκείνο που τρομάζει πιο πολύ κι από τις πράξεις του είναι ο σαδισμός που ήταν ολοφάνερος σήμερα στα λόγια του. “Θα νιώθετε τον ήχο από τις ερπύστριες των δικών μας τανκς πάνω από τα κεφάλια σας να πλησιάζουν…” έλεγε σ’ ένα παραλήρημα μίσους και σαδισμού στη σημερινή του ανακοίνωση. Πίσω του η σημαία της χώρας του μ’ εκείνο το πολύπαθο άστρο, που τους το καρφίτσωναν οι Ναζί για να τους ξεχωρίζουν…

Άλλωστε, προειδοποίησε με τον ίδιο σαδισμό και πριν αρχίσει η πολιορκία της Γάζας: «Αρχίζουμε την πλήρη πολιορκία της Γάζας. Ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρόφιμα, ούτε νερό, ούτε καύσιμα – όλα κλείνουν. Κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα πράξουμε ανάλογα», είπε.

“Ανθρώπινα ζώα” ή κτήνη! Ποιοι;

far

……………….

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας