Ελλάδα Κόσμος

Το Ισραήλ συνέλαβε την Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. «Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση», επεσήμανε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο AFP.

Η 22χρονη είναι μεταξύ των 50 ατόμων που συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιδρομής του ισραηλινού στρατού «με στόχο τη σύλληψη προσώπων που είναι ύποπτα ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες και υποκίνηση σε μίσος» στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας από τους συμβούλους της Παλαιστινιακής Αρχής και μέλος της Φατάχ, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρει Ισραηλινούς στρατιώτες να την μεταφέρουν με χειροπέδες στη διάρκεια της νύχτας.

Η Αχέντ Ταμίμι είναι Παλαιστίνια από το Ναμπί Σαλίχ, κόρη του παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι, η οποία έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες από το 2012. Έγινε διεθνές σύμβολο του της αντίστασης των Παλαιστινίων κατά της ισραηλινής κατοχής και του αγώνα για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς το 2017 είχε συλληφθεί σε ηλικία 14 ετών επειδή δάγκωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδελφό της που είχε το ένα του χέρι στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος στην αυλή του σπιτιού τους. Πέρασε 8 μήνες στη φυλακή.

ΚΝΕ: Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι!

Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι από τον Ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τη σύλληψη από τον ισραηλινό στρατό της Άχεντ Ταμίμι και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή της. Η 22χρονη σήμερα Παλαιστίνια αγωνίστρια έγινε σύμβολο του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, όταν τον γύρο του κόσμου έκανε η εικόνα της έφηβης τότε Άχεντ να χαστουκίζει τους πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ για τον λόγο αυτό φυλακίστηκε για 8 μήνες από το ισραηλινό κράτος.

Είναι κατάπτυστη η κατηγορία του ισραηλινού κράτους περί «υποκίνησης τρομοκρατίας» σε βάρος της, την ώρα που το κράτος – τρομοκράτης πνίγει στο αίμα τον παλαιστινιακό λαό, έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε νεκροταφείο παιδιών.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον παλαιστινιακό λαό! Για το δικαίωμά του να παλεύει ενάντια στην κατοχή, να έχει ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό!

banner-article

Ροη ειδήσεων