Βέροια Τοπικά

Γιάννης Τσαναξίδης: Σκληρός “κεφαλικός” φόρος το νέο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Εκφράζοντας τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσαναξίδης κατήγγειλε τις προθέσεις της Κυβέρνησης να ισοπεδώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με το νέο της φορολογικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απροκάλυπτο και στυγνό χαράτσωμα εκείνων που τελικά δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του.

Αντίθετα το νομοσχέδιο δεν αγγίζει τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, αδικώντας κατάφωρα τους αδύναμους οικονομικά.

Χρησιμοποιώντας συμβολικά τους όρους “μαρίδα” και “καρχαρίες”, ο Γιάννης Τσαναξίδης υποστήριξε πως η πραγματική πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής με τα μέτρα αυτά.

Και πρόσθεσε: ” Αν η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τους ευάλωτους και να χτυπήσει την φοροδιαφυγή, πρέπει να θεσπίσει αφορολόγητο για τους ελευθέρους επαγγελματίες, να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος, να καταργήσει τα άδικα χρέη που δημιουργήθηκαν την εποχή των μνημονίων και να θεσπίσει ακατάσχετους λογαριασμούς τραπέζης για επαγγελματίες.”

……………….

banner-article

Ροη ειδήσεων