ART Γράμματα & Τέχνες Εικαστικά Πολιτισμός

Μπεάτε Σούμπερτ, η Γερμανίδα ζωγράφος με τα τρυφερά χρώματα και τα αισιόδοξα μηνύματα

Η Μπεάτε Σούμπερτ, (Beate Garding Schubert), ανήκει στους σύγχρονους ζωγράφους της Γερμανίας, που έχουν αφομοιώσει όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα, επιλέγοντας το δικό τους προσωπικό δρόμο έκφρασης.
 
Γεννημένη το 1959 στη Γερμανία και αποφοιτώντας από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπράουνβαϊγκ , διανύει μια καλλιτεχνική πορεία επιτυχή με εκθέσεις της σ’ όλον τον κόσμο και πίνακές της να φυλάσσονται σε διεθνείς συλλογές.
 
Εκείνο που την ξεχωρίζει είναι η τρυφερότητα των χρωμάτων της, που παραπέμπει στη θεώρηση του κόσμου από την παιδική αθώα ματιά, μαζί με τα σύμβολα ενός τέτοιου κόσμου, μαγικού, όπου  μικρά ψαράκια αναδεύονται σε πολύχρωμους βυθούς ή πουλιά και πεταλούδες θέλουν να πετάξουν ελεύθερα, μαζί με παιδικά μπαλόνια που χάνονται ψηλά.
.

 Όλα αυτά, όμως, όχι απόλυτα σχηματοποιημένα, αλλά κρυμμένα σχεδόν σ’ ένα αφηρημένο φόντο, που παραπέμπει στην εποχή μας που την ορίζουν οι αυστηρές αρχιτεκτονικές γραμμές και η έλλειψη τρυφερότητας.
 
Με το ροζ και το μωβ άλλοτε να συνυπάρχουν με το εκτυφλωτικό κίτρινο κι άλλοτε να το αντιμάχονται, με σπίτια απρόσωπα που μόλις διαφαίνονται , αλλά αυτή τα θέλει να ονειρεύονται, όπως και οι θεατές των έργων της, η Σούμπερτ δημιουργεί έναν δικό της κόσμο, όπου ενυπάρχει η ελπίδα για το αύριο.

Άλλωστε η ίδια δηλώνει:

 
“Τα έργα μου είναι ένας φόρος τιμής στην ελπίδα, την αγάπη και το ανθρώπινο πνεύμα.”
……………….
 
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας