Κόσμος

Αντζελίνα Τζολί: «Η τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ δεν δικαιολογεί τις αθώες ζωές που χάνονται στη Γάζα»

Τη δική της παρέμβαση για τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έκανε η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

Με ανάρτησή της στο instagram, η χολιγουντιανή σταρ απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός την ώρα που ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπερνά τους 8.000.

Ειδικότερα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έγραψε: «Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες άρρωστη και θυμωμένη με την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, τον θάνατο τόσων αθώων πολιτών και αναρωτιόμουν πώς να βοηθήσω καλύτερα.

Προσεύχομαι κι εγώ για την άμεση, ασφαλή επιστροφή κάθε ομήρου και για τις οικογένειες που κουβαλούν τον αδιανόητο πόνο της δολοφονίας ενός αγαπημένου τους προσώπου. Πάνω απ’ όλα, για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν και για τα πολλά παιδιά που τώρα μένουν ορφανά.

Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι μια πράξη τρομοκρατίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν με τον βομβαρδισμό ενός άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο οποίος δεν έχει πουθενά να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό, δεν έχει δυνατότητα εκκένωσης, ούτε καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να αναζητήσει καταφύγιο».

Ροη ειδήσεων