Κόσμος Σκίτσα

«Ο Ρεπόρτερ και η Είδηση»… / σκίτσο Mohammad Sabaaneh

Όταν ο ρεπόρτερ είναι η είδηση. Ένα σκίτσο για τον Ουαΐλ Νταχντούχ που έχασε σύζυγο και παιδιά στους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών

«Ο Ρεπόρτερ και η Είδηση» είναι ο τίτλος του σκίτσου του Παλαιστίνιου Mohammad Sabaaneh, το οποίο αναφέρεται στον του ανταποκριτή του Al Jazeera Arabic, Ουαΐλ Νταχντούχ. Ο άνθρωπος που καθημερινά καλύπτει την καταστροφή που αφήνουν πίσω τους οι βόμβες των Ισραηλινών χθες είδα τη σύζυγό του, την κόρη του και το γιο τους νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους. Πλάνα που μετέδωσε το Al Jazeera Arabic εικονίζουν τον Νταχντούχ να στέκεται μπροστά στα πτώματα των μελών της οικογένειάς του στο νοσοκομείο.

«Ήθελαν να με εκδικηθούν, στοχεύοντας τα παιδιά μου», δήλωσε ο Νταχντούχ.

Η ανταπόκριση από τη Γάζα είναι πιο θανατηφόρα από ποτέ. Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) μέχρι στιγμής 24 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα: 20 Παλαιστίνιοι, 3 Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος.

«Οι δημοσιογράφοι στη Γάζα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους καθώς προσπαθούν να καλύψουν τη σύγκρουση ενόψει μιας χερσαίας επίθεσης από τα ισραηλινά στρατεύματα, των καταστροφικών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, της διακοπής των επικοινωνιών και των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Του Simon Regis, Τανζανία

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο