Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο γιος του Νετανιάχου παραμένει στο Μαϊάμι – Έντονες αντιδράσεις από τους εφέδρους

Έντονες αντιδράσεις και κριτική δέχεται ο γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος παραμένει στο Μαϊάμι την ώρα που έφεδροι επέστρεφαν στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν εναντίον της Χαμάς.

Ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ  Γιαΐρ Νετανιάχου, 32 ετών, βρίσκεται στη Φλόριντα τουλάχιστον από τον Απρίλιο, αφότου ο πατέρας του τού είπε να σταματήσει να κάνει εμπρηστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις οποίες δέχτηκε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση πολλές φορές, αναφέρει η Daily Mail.

Εν τω μεταξύ, έχουν κληθεί 360.000 έφεδροι, που αφήνουν πίσω τις ζωές τους για να πάνε στο Ισραήλ.

Ο Γιαϊρ δεν βιάζεται ή δεν έχει σκοπό να γυρίσει από το Μαϊάμι με πολλούς από το στράτευμα να εκδηλώνουν τον έντονο εκνευρισμό τους. Οι Times δημοσιεύουν μερικά από τα σχόλια των συμπατριωτών του.

«Ο Γιαϊρ απολαμβάνει τη ζωή του στην παραλία του Μαϊάμι ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή»

«Είμαστε εμείς που αφήνουμε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας πίσω στο σπίτι και τη χώρα και όχι οι άνθρωποι που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση».

«Τα αδέρφια μας, οι πατέρες μας, οι γιοι μας, πηγαίνουν όλοι στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Γιαϊρ δεν είναι ακόμα εδώ. Δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας».

Άλλος έφεδρος, που παραμένει σε ετοιμότητα στα σύνορα με τη Γάζα, είπε: «Έχω πετάξει πίσω από τις ΗΠΑ όπου έχω δουλειά, ζωή και την οικογένειά μου»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω εκεί και να εγκαταλείψω τη χώρα μου, τον λαό μου, αυτή την κρίσιμη στιγμή. Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν είναι στο Ισραήλ;»

«Είναι η πιο ενωτική στιγμή για εμάς ως Ισραηλινούς στην πρόσφατη ιστορία μας και ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι εδώ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού».

Υπενθυμίζουμε πως η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για την πλειοψηφία των Ισραηλινών όταν συμπληρώσουν τα 18. Οι άνδρες πρέπει να υπηρετήσουν 32 μήνες και οι γυναίκες 24.

Ο  γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού έχει γίνει γνωστός ως δεξιός παρουσιαστής podcast, αλλά και για την ενασχόλησή του με τα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας αμφιλεγόμενα σχόλια και αναρτήσεις με αποτέλεσμα να έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες περί δυσφήμισης ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα έχει πληρώσει χιλιάδες δολάρια σε αποζημιώσεις.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο