Βέροια

Παύλος Μποζίνης, άλλος ένας άξιος Βεροιώτης επιστήμονας στο πεδίο της έρευνας

Πληροφορηθήκαμε πως ο συμπολίτης μας  Παύλος Μποζίνης, πέρα από τις λαμπρές του σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, προχώρησε στο πεδίο της έρευνας σ’ έναν τομέα που υπόσχεται πολλά

Το επιστημονικό πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Δικτύων είναι ακόμη κάτι καινούριο και οι επιστήμονες που προστίθενται στην έρευνά του σίγουρα σημαντικοί.
 
Ο Παύλος Μποζίνης, μετα από σχεδόν τέσσερα χρόνια έρευνας, κατέθεσε τη Θέση του Διδακτορικού του στο ΑΠΘ, παρουσία της αρμόδιας 7μελούς Επιτροπής Καθηγητών και πήρε επάξια τον τίτλο του PhD, σε ηλικία μόλις  27 ετών.
Θέμα Διδακτορικού :
“Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση Ασυρμάτων Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων, με χρήση Εγγενούς Τεχνητής Νοημοσύνης “.
 
Σημαντικό είναι ότι το διδακτορικό έγινε στην Έδρα Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιών και Ασυρμάτων Δικτύων, υπό τον διεθνώς αναγνωρισμένο και πολλαπλώς βραβευμένο Καθηγητή  Giorgos Karagiannidis.
 
Ο Παύλος αποδεικνύει πως όταν η φυσική ευφυΐα συνδυαστεί με την κοπιαστική επιμέλεια το όφελος και για τον επιστήμονα και για την κοινωνία είναι πολλαπλό.
 
Η Βέροια, λοιπόν, καμαρώνει, (μαζί με τον πατέρα Στέργιο Μποζίνη, Μεταλλειολόγο Μηχανικό του Ε.Μ.Π. και τη μητέρα του Αθηνά Τσαμήτρου), για ακόμη ένα από τα άξια παιδιά της.
 
…………
 
far

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας