Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική

Λιτόχωρο: Ομιλία του Σ. Αβραμόπουλου στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου – Ολύμπου”  

«Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την τελευταία ώρα για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού . Για να ανησυχήσουν όλοι αυτοί που θεωρούν ότι έχουν το λαό της περιοχής «στο τσεπάκι» και δεδομένη την αυτοδυναμία της αντιλαϊκής πολιτικής», τόνισε χτες από το Λιτόχωρο με την πλούσια αγωνιστική παράδοση ο  Σωτήρης Αβραμοπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες Πέμπτη 6 Οκτώβρη, σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στην συγκέντρωση μίλησαν επίσης η Κατερίνα Κουρίτα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και η Τασούλα Τηλεγράφου, υποψήφια δήμαρχος Δίου – Ολύμπου.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στο χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στα εν εξέλιξη σχέδια παράδοσης του Ολύμπου στο κεφάλαιο που στο όνομα της προστασίας του Ολύμπου τον οδηγούν στην καταστροφή και την οικολογική κατάρρευση.

Είμαστε ενάντια στα επιχειρηματικά σχεδία είπε χαρακτηριστικά. Ο Όλυμπος δεν είναι εμπόρευμα.  Ανήκει όχι μόνο στον ελληνικό λαό αλλά σε όλους τους λαούς του κόσμου. Είναι μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς πολιτιστικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής. Δεν μπορεί ούτε πρέπει να υποταχθεί στους νόμους της αγοράς».

Για τα υποφαινόμενα σχέδια εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα Πιέρια Όρη ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται για να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια.

Στο μάτι έχουν βάλει και τον Όλυμπο ιδιαίτερα την περιοχή στα νότια του Εθνικού Δρυμού! Δεν έχουν καμιά αναστολή όταν πρόκειται για τα κέρδη των λίγων! Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην οικονομία που θα κατοχυρώσουν την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό, ένας άλλος ενεργειακός σχεδιασμός με στόχο την αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας, από τη λιγνίτη μέχρι της ΑΠΕ με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος!»

Όσον αφορά στον τουρισμό τόνισε «ότι τις ομορφιές όλης της ΠΚΜ πρέπει να τις απολαμβάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής και όλης της χώρας. Να έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο συγκροτημένα δικαιώματα και όχι να χτίζονται «τουριστικά θαύματα» πάνω σε μισθούς πείνας, συνθήκες γαλέρας. Ταυτόχρονα να μπορεί να στηριχθεί η υποδοχή των επισκεπτών με έργα υποδομής και συγκεκριμένο σχεδιασμό έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται ευαίσθητες περιοχές.

Να μπει τελικά φρένο σε μια τουριστική ανάπτυξη που κοιτάει μόνο στην τσέπη, και όχι στο πως θα γίνει γέφυρα πραγματικής φιλίας, γνωριμίας και συνεργασίας των λαών των Βαλκανίων και όχι μόνο»

Κάλεσε τέλος σε αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωση «το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, την αξιόπιστη, μαχητική φωνή υπέρ των πολλών. Να ενισχυθεί και με αυτό τον τρόπο το πραγματικό αντίπαλο δέος στο φασισμό και στην ακροδεξιά που ξεπλένει το σύστημα και την εκάστοτε κυβέρνηση και δε λέει κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες των τραγωδιών και των προβλημάτων!

Αυτά τα φασιστοειδή τόλμησαν και επιτέθηκαν χθες στον υποψήφιο δήμαρχο Θες/νίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το σ. Βασίλη Τομπουλίδη! Πήραν μια πρώτη απάντηση και θα την πάρουν και τις επόμενες μέρες! Με ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν και «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΚΜ, με το αντιφασιστικό γαρύφαλλο της ελπίδας και της ανατροπής στην κάλπη, μπορούμε να κάνουμε τη πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής»!

«Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες έχουν πιο χαλαρό χαρακτήρα – ότι δήθεν ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι πολιτικές – τους απαντάμε – ότι οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές, κρίνουν την καθημερινότητα μας, ακουμπάνε στις τσέπες μας,  στοιχίζονται με τις αγωνίες της νέας γενιάς, των παιδιών, διαμορφώνουν τους όρους διαβίωσης μας στον τόπο μας» τόνισε η Κατερίνα Κουρίτα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μαζική, αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η απάντηση για να παραμεριστεί η ηττοπάθεια, η απογοήτευση, η υποταγή.  Όλα κρίνονται από την απάντηση στο δίλημμα: προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των επιχειρηματιών, τόνισε η Τασούλα Τηλεγράφου, υποψήφια δήμαρχος Δίου – Ολύμπου.

Οι δημότες να γυρίσουν την πλάτη στους «γυρολόγους» από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο  και τους «μεγαλοπαράγοντες» που φόρεσαν την προβιά του δήθεν «ανεξάρτητου»,  για να  βάλουν τον λαό  από την πίσω πόρτα στο μαντρί της αντιλαϊκής πολιτικής.

Απέναντι  σ’ αυτή την κινούμενη άμμο του πολιτικού συστήματος, η μόνη επιλογή που δε μεταμορφώνεται και δε μεταλλάσσεται, που δε λέει άλλα τώρα για να κάνει άλλα μετά, που δίνει δύναμη στο λαό και την προοπτική της πραγματικής ανατροπής, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση».  https://youtu.be/4_jC8a763X4

banner-article

Ροη ειδήσεων