Βίντεο Μουσικής Γράμματα & Τέχνες Κόσμος Μουσικές του Κόσμου Πολιτισμός

Μουσικές του Κόσμου / Η Band Battlefield πρεσβευτής της σκωτσέζικης μουσικής παράδοσης στον Κόσμο – video

Η παλιά κέλτικη παραδοσιακή μουσική της Σκωτίας αναβιώνει εδώ και πολλά χρόνια από μπάντες, που είναι ιδιαίτερα αγαπητές στον κόσμο του τόπου.

Κρατώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της παράδοσης οι μπάντες αυτές δημιουργούν, κοιτάζοντας, όμως, και μπροστά, χτίζοντας έτσι μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Παραδοσιακό μουσικό όργανο της Σκωτίας είναι η γκάιντα, καθώς και το βιολί και το ακορντεόν, που χρησιμοποιούνται σε συγκροτήματα σκωτσέζικης κάντρι συνήθως μουσικής, που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη της κάντρι μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω των μεταναστών, που έφεραν μαζί τους τη μουσική από τις χώρες από όπου μετανάστευσαν.

Οι πιο γνωστοί πρεσβευτές της μουσικής της Σκωτίας στον Κόσμο είναι οι Band Battlefield, συγκρότημα, ή καλύτερα Μπάντα, που ξεκίνησε από τη Γλασκώβη το 1969 με πολλές εμφανίσεις και που αντιμετωπίστηκαν με ενθουσιασμό.

Αν και το Battlefield μεταφράζεται στα Ελληνικά “Πεδίο μάχης”, η μπάντα προκαλεί από τα πιο ήρεμα και νοσταλγικά συναισθήματα ως τα πιο χαρούμενα και αισιόδοξα με τα κομμάτια της.

Σύνθημά τους είναι το “Εμπρός με το παρελθόν της Σκωτίας” ! Όχι επιθετικό το σύνθημα, αλλά μάχιμο, αφού αγωνίζονται να κρατήσουν την παράδοση!

……………

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας