Ελλάδα

Θεσσαλία: Aνυπολόγιστες ζημιές στον σιδηρόδρομο λόγω «Elias» – Άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει

Την ώρα που το δίκτυο του σιδηροδρόμου μέτραγε τις πληγές του απο την κακοκαιρία Daniel, και ενώ είχαν ξεκινήσει οι καθαρισμοί των υποδομών από τα φερτά υλικά, ήρθε η νέα κακοκαιρία και το… αποτέλειωσει.

Η κακοκαιρία Elias είχε σαν αποτέλεσμα να καλυφθεί ξανά το σιδηροδρομικό δίκτυο με νερό, κλαδιά και κορμούς δέντρων.

Το αποτέλεσμα είναι η κεντρική Ελλάδα να έχει μείνει χωρίς σιδηρόδρομο και παραμένει άγνωστό το εαν και πότε αυτός θα επαναλειτουργήσει.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας εξηγεί στο Thesstoday.gr ότι τα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία δέχτηκαν «διπλό χτύπημα» μετά τον Elias, με επίκεντρο τον Δομοκό και τον Βόλο.

Τώρα, οι καθαρισμοί των υποδομών θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για τις εργασίες αποκατάστασης, καθώς η εικόνα του σιδηροδρομικού δικτύου μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

«Ακόμη και 12 μέρες μετά την κακοκαιρία “Daniel” δεν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες γιατί δεν είχαν κατασταλάξει τα νερά, υπήρχε λάσπη στο σημείο και δεν μπορούν έτσι να γίνουν έργα.

Περιμέναμε να υποχωρήσει το νερό και να καθαριστεί το δίκτυο για να μπορούν να μπουν τα μηχανήματα. Στην κακοκαιρία Elias, ο όγκος του νερού ήταν λιγότερος, αλλά ήταν διπλό το χτύπημα», τόνισε ο κ. Ντίτσας.

Ζημιές από την κακοκαιρία «Elias» στον στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από τον σταθμό του Βόλου μετά την κακοκαιρία «Εlias», είναι ενδεικτικό του μεγέθους των ζημιών.

Από την ορμητικότητα του νερού, ξηλώθηκε το πλαστικό ενδιάμεσο στις ράγες των τρένων και οι γραμμές καλύφθηκαν από τεράστια κομμάτια δέντρων και φερτά υλικά, μόλις λίγες μέρες μετά την σφοδρότητα του «Daniel», που κατάπιε οχήματα και σπίτια και έθαψε την πόλη στα λασπόνερα.

Ο όγκος νερού θα χρειαστεί μέρες μέχρι να υποχωρήσει και τα ογκώδη υλικά χρειάζονται εργατικά χέρια, προκειμένου να απομακρυνθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων της Hellenic Train Nίκος Λάζου σημειώνειότι η επέλαση του «Εlias» πάει πίσω τα έργα στον σιδηρόδρομο, καθώς θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

«Οι εργασίες θα καθυστερήσουν λίγο γιατί πρέπει να υποχωρήσει εκ νέου το νερό για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς, να γίνει κοστολόγηση, να δοθεί στο υπουργείο και να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι εργασίες», επεξηγεί ο κ. Λάζου.

topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας