Βίντεο Μουσικής Γράμματα & Τέχνες Κόσμος Μουσικές του Κόσμου Μουσική Πολιτισμός

Μουσικές του Κόσμου / Ιταλία – IL VOLO. Το συγκρότημα που εκφράζει τη μελωδική μουσική κουλτούρα της χώρας του παγκόσμια

Ενώ οι IL VOLO είναι γνωστοί  στην Ιταλία και σε πολλές χώρες του Κόσμου ήδη από το 2009, γίνονται τώρα περισσότερο γνωστοί και στην Ελλάδα, τραγουδούν στο Ηρώδειο και στη Θεσσαλονίκη και αποκτούν πολλούς θαυμαστές κι εδώ.

Φαίνεται πως η έλλειψη μελωδικότητας στα τραγούδια που αγαπούν οι νέοι, με την επανάληψη ενός και μοναδικού ρυθμού, με ταυτόχρονη εκφορά λόγου, άρχισε να κουράζει και η επιστροφή στη μελωδία ίσως βρίσκει πια το δρόμο της.

Οι IL VOLO είναι ακριβώς αυτό, μελωδικοί. Διαθέτουν οι τρεις, που αποτελούν το συγκρότημα, πέρα από τις  εξαιρετικές φωνές τους και τη σκηνική τους παρουσία, ένα ρεπερτόριο που εδράζεται στο μελωδικό μουσικό υπόβαθρο της Ιταλίας, που θεωρείται από τις χώρες με τη μεγαλύτερη μουσική ιστορία.

Οι  τενόροι Piero Barone, Ignazio Boschetto και ο βαρύτονος Gianluca Ginoble έγιναν ακόμη πιο γνωστοί στην Ευρώπη και έξω, όταν στη Eurovision  2015 εντυπωσίασαν φέρνοντας κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις πρόχειρες άλλες συμμετοχές, εκτινάσσοντας τη μουσική τους πορεία στα ύψη.

Άλλωστε και το όνομα του συγκροτήματος IL VOLO σημαίνει το πέταγμα, η πτήση. Άκρως συμβολικό!

Παγκόσμιες διακρίσεις, άλμπουμ με τεράστιες πωλήσεις, συνεργασίες με ονόματα τρανταχτά, (Celine Dion, Lady Gaga, Carlos Santana, Barbra Streisand, Enrique Iglesias, κ.α.),τους ανέβασαν στο επίπεδο του super star, που φαίνεται, όμως, πως δεν θα επιτρέψουν οι ίδιοι ο όρος να ξεφτίσει, κάνοντας πρόχειρες και φτηνές επιλογές.
.
Συνεχίζουν με όλο και περισσότερους θαυμαστές.
………………..
.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας