Πολιτισμός Σχόλια

Δημήτρης Μαυρόπουλος. Αλλαγή ρόλων, πολλά χρόνια μετά…

Η ζωή είναι ο καλύτερος σεναριογράφος. Έτσι, σήμερα, πολλά χρόνια μετά, το απέδειξε για μια ακόμη φορά.

 Ο δεκατετράχρονος μαθητής του 2ου Γυμνασίου Βέροιας, με το όνομα Δημήτρης Μαυρόπουλος, ένα χαρούμενο και πληθωρικό παιδί, έγραφε στην έκθεσή του, απευθυνόμενος στη νεοδιόριστη φιλόλογό του:

“Θέλω να γίνω ηθοποιός. Και είμαι σίγουρος ότι θα γίνω πολύ καλός. Όσο για σας, κυρία, θα κάθεστε στην πρώτη θέση και θα με καμαρώνετε…”

Αν και η μνήμη μεγαλώνοντας μάς εγκαταλείπει, το γραπτό αυτό το θυμάμαι σαν σήμερα. Αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία πρωτόγνωρη για ένα μικρό παιδί!

Όταν ο Δημήτρης Μαυρόπουλος άρχισε να διακρίνεται και να γίνεται ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του κοινού, και μάλιστα κωμικός, πράγμα ακόμη πιο δύσκολο, θυμήθηκα! “Το είπε και το έκανε” σκέφτηκα!

Σήμερα, ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας έκανε ένα ακόμη πετυχημένο θεατρικό  σεμινάριο στο θεατράκι της Ραχιάς, με προσκεκλημένο εισηγητή τον Δημήτρη Μαυρόπουλο.

Ήταν μια έκπληξη για όλους μας. Ξέραμε τον εξαιρετικό ηθοποιό, αλλά δε φανταζόμασταν τον εντυπωσιακό θεατρικό… δάσκαλο! Διδασκαλία και παράσταση  εναλάσσονταν, καθώς έδινε τις οδηγίες του στους ακροατές του σεμιναρίου

Και η φιλόλογός του καθόταν, όπως της είχε υποσχεθεί, τον άκουγε και τον καμάρωνε! Καμάρωνε και τον ηθοποιό αλλά και τον δάσκαλο. Γνώσεις, αμεσότητα, εμπειρία, λόγος… Αλλαγή ρόλων, δάσκαλου και μαθητή, πολλά χρόνια μετά.

Μια πολύ όμορφη στιγμή, που ένωσε το παρόν με το παρελθόν με τον πιο τρυφερό τρόπο!

Δήμητρα Σμυρνή

……………….

Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος στον Όμιλο Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας / Πληθωρικός & άμεσος ο εισηγητής σε εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο

banner-article

Ροη ειδήσεων