Ελλάδα Κόσμος

Τραγωδία στη Λιβύη: «Δεν πήγε εθελοντικά, την υποχρέωσαν», λέει ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη

Βαρύ το κλίμα για το στρατιωτικό δυστύχημα στην αφρικανική χώρα και συγκλονιστικά τα όσα είπε ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη, που έχασε τη ζωή της στην ελληνική αποστολή για ανθρωπιστική βοήθεια.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA αποκάλυψε πως υπήρξε ελλιπής ενημέρωση και ξεκαθάρισε πως υποχρέωσαν τη σύζυγό του να πάει και δεν προσφέρθηκε εθελοντικά.

«Το λέω κατηγορηματικά ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν σε μία λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη. Η Εύη περνούσε σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα, και εκεί την ενημέρωσαν ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά, το λέω κατηγορηματικά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εάν βγει κάποιος από το ΓΕΑ και πει ότι μπήκε εθελοντικά, εγώ έχω και το όνομα αυτού που την έβαλε στη λίστα. Την πήραν 8 τηλέφωνα να της πουν ότι είναι σε 2ωρη αναμονή, τους απάντησε κάποια στιγμή και εκεί βρήκε 8 τηλεφωνήματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον πήρε τηλέφωνο και της είπε: “Εύη είσαι σε δίωρη αναμονή για Λιβύη” και της το έκλεισε».

Ο ίδιος της είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του να πάει στην αποστολή: «Εγώ την πήρα τηλέφωνο 2 φορές εξέφρασα τις βαρύτατες αντιρρήσεις μου (…) σε φάση που να μου λέει “δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξέ με σε αυτό”. Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν».

«Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί πέρα»

Η ίδια φοβόταν για τη συγκεκριμένη αποστολή ωστόσο τους ξεκαθάρισαν ότι θα είναι μαζί και άνδρες του ΕΤΑ. Ο σύζυγός της επέμενε ότι δεν θέλει να πάει και έφτασε στο σημείο να της πει να φύγει από το στράτευμα.

«(…) Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί μέχρι την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε 5μελη μόνο, από το Υγειονομικό μόνο. Και συγκεκριμένα της λέω: καλά εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε μία σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε εμπόλεμη ζώνη; Και μου λέει: “τι να σου πω, μάλλον θα πάμε εκεί πέρα, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί πέρα;”. Αυτό μου είπε και η ίδια. Την Παρασκευή όταν πήγε στο γραφείο, γιατί σας λέω ήταν ελλιπής η ενημέρωση της Εύης, με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει: “εντάξει, μπορείς να ηρεμήσεις, θα έρθουν και τα παιδιά από την ΕΤΑ μαζί μας”. Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Της είχα πει την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί που σηκωθήκαμε να κάνει κάτι για να μην πάει.

Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί πέρα».

banner-article

Ροη ειδήσεων