Ελλάδα Κόσμος

Μπομπ… ο μάστορας της διαφθοράς – Κατηγορητήριο 39 σελίδων για Μενέντεζ

Με ένα κατηγορητήριο 39 σελίδων που υποβλήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ του Νιού Τζέρσεϊ και η σύζυγός του, Ναντίν Αρσλάνιαν, κατηγορούνται για τρία αδικήματα που αφορούν δωροδοκίες από επιχειρηματίες.

Στο κατηγορητήριο, που τον οδήγησε εκτός της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, υπάρχει μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη δωροδοκία, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Μια άλλη για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης για την παροχή έντιμων υπηρεσιών, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών και μία κατηγορία συνωμοσίας για εκβιασμό υπό την επήρεια επίσημου δικαιώματος, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται επίσης ότι ο Μενέντεζ, χρησιμοποιώντας το αξίωμα του ως γερουσιαστής, εμπλέκεται σε δραστηριότητες διαφθοράς, όπως αθέμιτες πληρωμές υποθηκών, αθέμιτες αμοιβές για εργασία και την απόκτηση ενός πολυτελούς οχήματος, εκτός από χρυσό και μετρητά.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ είναι ο πρώτος γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ που κατηγορείται για δυο διαφορετικά ποινικά αδικήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του καθώς είχε κατηγορηθεί επίσης για διαφθορά και πριν 10 χρόνια.

Κατά την ανακοίνωση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι του Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατέσχεσαν δύο ράβδους χρυσού αξίας 100.000 δολαρίων και 480.000 δολάρια σε μετρητά που ήταν κρυμμένα στο σπίτι του και βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών. Η έρευνα σύμφωνα με τους εισαγγελείς διήρκησε περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος διατελεί γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ από το 2006 και αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το Κογκρέσο με το Δημοκρατικό Κόμμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με την κατηγορία της «δωροδοκίας», υποστήριξε ότι «παρασκηνιακές δυνάμεις» προσπαθούν εδώ και χρόνια να τον φιμώσουν και να «σκάψουν τον πολιτικό του τάφο».

Ο Μενέντεζ, ο οποίος κατήγγειλε τους εισαγγελείς που του απήγγειλαν κατηγορίες, υποστήριξε ότι διεξάγεται εναντίον του μια «εκστρατεία λάσπης».

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς από ταπεινό περιβάλλον μπορεί να γίνει γερουσιαστής των ΗΠΑ και να υπηρετήσει με τιμή και αξιοπρέπεια. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς τους στόχους» δήλωσε μεταξύ των άλλων ο γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ.

“Μενέντεζ: Τι σημαίνει η περιπέτεια του Γερουσιαστή για την Ελλάδα και τι θα γίνει με τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα” / γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας