Ελλάδα

Μετεωρολόγοι / Διαφωνίες για τα περί επικείμενης «σφοδρής κακοκαιρίας» – Αιχμές από τον Θοδωρή Κολυδά

Διαφορετικές εκτιμήσεις φαίνεται πως υπάρχουν στους κόλπους των μετεωρολόγων αναφορικά με την σφοδρότητα της επικείμενης κακοκαιρίας.

Μάλιστα, ο διευθυντής της ΕΜΥ έκανε μια ανάρτηση με αιχμές στο X κατά όσων προβλέπουν φαινόμενα τύπου Daniel.

«Mέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο».

«Η ΕΜΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ» τονίζει ακόμη με κεφαλαία γράμματα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριζε ότι «ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες και οργανωνόμαστε για μια ισχυρή και με διάρκεια κακοκαιρία από Δευτέρα και στη συνέχεια».


Μάλιστα, ο ίδιος στην πρόβλεψή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open σημείωνε πως ο καιρός θα είναι καλός και «θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας.

Βέβαια δεν θα καθίσει για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά όμως – και για την περιοχή της Θεσσαλίας – θα πέσει μεγάλος όγκος νερού», τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

tvxs

banner-article

Ροη ειδήσεων