Πολιτική Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ολοκληρώθηκε το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη. Με μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, μαχητική από τη ζωντάνια της νέας γενιάς, που αποτέλεσε μήνυμα ελπίδας και επιβεβαίωσε ότι δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, ενισχύεται η προοπτική μιας ριζικά διαφορετικής κοινωνίας, για «να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη”, με δυνατό το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, μίλησε απόψε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες πήραν τη θέση τους στο προσκλητήριο μάχης που απευθύνει το ΚΚΕ και η νεολαία του. Από αυτή τη γωνιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο λαός έστειλε δυνατό μήνυμα ότι θα δυναμώσει τον αγώνα, σε πορεία σύγκρουσης με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά του, τις ανάγκες του, τη ζωή του, για τα συμφέροντα των λίγων, του κεφαλαίου.

Από το βήμα, η Θεανώ Καπέτη σημείωσε το ισχυρό αποτύπωμα μαχητικής αισιοδοξίας, δημιουργικής διεξόδου, πραγματικής ανάσας αλληλεγγύης, συντροφικότητας και ψυχαγωγίας, που αφήνει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, το οποίο οδεύει στα 50 του χρόνια.

Η Θ. Καπέτη τονίσε ότι «Μια ματιά μόνο σε όσα ήρθαμε αντιμέτωποι ο λαός και η νεολαία από την επόμενη μέρα τον βουλευτικών εκλογών του Ιούνη, επιβεβαιώνουν αυτό που έλεγαν προεκλογικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: “ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας”.

Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες που σκόρπισαν την θλίψη και τον τρόμο, τον θάνατο και την καταστροφή στον Εβρο, τη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, επιβεβαίωσαν ότι για το σάπιο αστικό κράτος, για όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, “οι βιβλικές καταστροφές” στη ζωή και την περιουσία του λαού και το περιβάλλον είναι κάτι “με το οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε”, όπως κυνικά λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι!!!!

Όμως η καραμέλα των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν μπορεί να εξηγήσει την γύμνια τους! Την ανυπαρξία σύγχρονων υποδομών για την πρόληψη και την δασοπυρόσβεση, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, την εγκληματική διαχρονική πολιτική διαχωρισμού της πρόληψης από την καταστολή, την ανυπαρξία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας(…)ακόμα και τώρα, 10 μέρες μετά τις πλημμύρες, που έχουν αφήσει αβοήθητο το λαό της Θεσσαλίας».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τη Θεανώ Καπέτη να απευθύνει κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης των συνδυασμών του ΚΚΕ στις εκλογές της 8ης του Οκτώβρη: «Στηρίζουμε, ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση, για να βγάλουμε όσο γίνεται περισσότερους αγωνιστές, κομμουνιστές στα Δημοτικά Συμβούλια και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», είπε.

Και κάλεσε στην εξέδρα της κεντρικής σκηνής τους αγωνιστές υποψήφιους με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους υποψήφιους Δημάρχους, Βασίλη Τομπουλίδη, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Θανάση Κοκονά, στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, τον Μάριο Παλάντζα στο Δήμο Παύλου – Μελά, την Αναστασία Ποικιλίδου, στο Δήμο Καλαμαριάς, τον Αλέξη Γουσόπουλο, στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, την Ελένη Τσιτσιρούδη, στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τον Οδυσσέα Μαάϊτα, στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, τον Άγγελο Θέμελη, στο Δήμο Ωραιοκάστρου, τον Φάνη Καρκατζούνη, στο Δήμο Θέρμης, τη Λίνα Χατζηκυριάκου, στο Δήμο Δέλτα, τον Παναγιώτη Μαρκίδη στο Δήμο Χαλκηδόνας, τον Φίλιππο Γεωργουδάκη στο Δήμο Λαγκαδά, τη Βάσω Πολυζωίδου στο Δήμο Βόλβης και τον Κοσμά Στεφανίδη στο Δήμο Θερμαϊκού.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα να παίρνει τη σκυτάλη.

Με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στην Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκαν τη Νατάσσα Μποφίλιου επί σκηνής.

Τους ανταπέδωσε το καλωσόρισμα τονίζοντας: «Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη ευλογία μέσα σε αυτή την τραγικότητα των στιγμών να στεκόμαστε μπροστά σε ανθρώπους με καθαρά μάτια και καθαρά πρόσωπα και να μοιραζόμαστε μέσα από τη μουσική τις αγωνίες, τις ανάγκες μας και τους αγώνες μας! Δεν σας κρύβω ότι μας είναι λίγο δύσκολο εμείς να είμαστε εδώ, να παίζουμε και κάπου πολύ κοντά σε μας να σουλατσάρουν οι ιθύνοντες αυτής της τραγικής κατάστασης και των τραγικών πολιτικών … αλλά από την άλλη εμείς είμαστε εδώ, σε αυτή τη σκηνή μαζί σας, σε αυτό το εμβληματικά πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ και θα παίξουμε για σας μουσική με την αισιοδοξία που γεννάνε τα όνειρα, οι αγώνες και η ελπίδα ότι τις μέρες που θέλουμε τις φτιάχνουμε»

Νωρίτερα, ο Κ. Καρμπάς και Γ. Αετόπουλος έκλεισαν το πρόγραμμά τους στην κεντρική σκηνή .

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες σκηνές, όπου για μια ακόμη βραδιά επικράτησε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Ο Γιώργος Μαργαρίτης στην Λαϊκή Σκηνή, η Marseaux στην Μαθητική Σκηνή. Στη νεανική σκηνή, τα Μωρά στη Φωτιά και οι Urban Pulse.

banner-article

Ροη ειδήσεων