Βίντεο Μουσικής Γράμματα & Τέχνες Κόσμος Μουσικές του Κόσμου Πολιτισμός

Μουσικές του Κόσμου / Αργεντίνικο τανγκό, μουσική και xορός του πάθους – video

Η Μουσική εξελίσσεται μέσα στο χρόνο. Αλλάζει, όπως και οι άνθρωποι, όπως αλλάζουν οι ανάγκες, οι ιδέες και οι στόχοι τους. Κάποια πράγματα όμως παραμένουν το ίδιο γοητευτικά μέσα στο χρόνο, όπως το αργεντίνικο τανγκό.

Γεννήθηκε στην Αργεντινή, στο Μπουένος Άιρες, τον 19ο αιώνα, αποτέλεσμα της εκρηκτικής ιδιοσυγκρασίας του ισπανόφωνου πληθυσμού της χώρας.

Δε σημαίνει ότι έγινε άμεσα αποδεκτό. Πιο πολύ ταίριαζε στις λαϊκές τάξεις, που ήταν πιο ελεύθερες από την αστική και την αριστοκρατία της χώρας.

Σιγά σιγά, όμως, πέρασε και στις ανώτερες τάξεις και κατέληξε να εκφράζει όλους, καθώς έγινε το σήμα κατατεθέν της χώρας τους.

Ήταν επόμενο, αφού είναι μουσική και χορός της “φωτιάς και του πάθους”, όπως τον χαρακτηρίζουν, και το ζευγάρι στην πίστα αναβιώνει το αιώνιο ερωτικό παιχνίδι ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα.

Φυσικά, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, ο χορός υπέστη πάρα πολλές αλλαγές και ρυθμικά αλλά και κινησιολογικά, από  τη χρήση κλασικών οργάνων μέχρι την εισαγωγή της ηλεκτρονικής μουσικής κι από  το παραδοσιακό τανγκό, το “εξευγενισμένο”  μέχρι το σημερινό, το πιο ελεύθερο με προσθήκη πολλών επιπρόσθετων κινήσεων.

……………………..

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας