Κόσμος

ΗΠΑ: Γονείς κακοποίησαν μέχρι θανάτου το 5χρονο παιδί τους

Ένα φρικιαστικό έγκλημα σημειώθηκε στo Ντέλμοντ των ΗΠΑ, με γονείς να κακοποιούν μέχρι θανάτου το υιοθετημένο 5χρονο παιδί τους.

Όπως αναφέρει η New York Post, η Λόρεν και ο Τζέικομπ Μαλομπέρτι κατηγορήθηκαν και επίσημα την περασμένη εβδομάδα για ανθρωποκτονία, μετά τον θάνατο του 5χρονου Λάντον Μαλομπέρτι στις 7 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των άλλων παιδιών της οικογένειας, ο μεγαλύτερος βασανιστής του παιδιού ήταν η μητέρα, η οποία φέρεται να το κακοποιούσε χτυπώντας το με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα μπουκάλι από σπρέι.

Η μητέρα κατηγορήθηκε και για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και για βαριά επίθεση κατά παιδιού και εγκληματική συνωμοσία. Ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για τα ίδια εγκλήματα εκτός από τη δολοφονία πρώτου βαθμού.

Οι γονείς δεν πλήρωσαν εγγύηση και κρατούνται στη φυλακή της κομητείας Westmoreland στις ΗΠΑ. Θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 8 Αυγούστου.

Τι ανέφερε η εισαγγελέας

«Ο Λάντον υπέστη θλαστικό τραύμα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι και τον λαιμό, θλαστικό τραύμα από αμβλύ αντικείμενο στον κορμό του και θλαστικό τραύμα από αμβλύ αντικείμενο στα άκρα του», δήλωσε η εισαγγελέας της κομητείας Westmoreland, Νικόλ Ζικαλέρι, σε συνέντευξη Τύπου.

Το ζευγάρι μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο στις 30 Ιανουαρίου, αφού έχασε τις αισθήσεις του. Το αγόρι πέθανε περίπου μια εβδομάδα αργότερα, στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο Λάντον υπέστη «σοβαρή παιδική κακοποίηση» που τον άφησε ανίκανο να σταθεί, να φάει ή να πιει.

Στη συνέχεια, οι γονείς ξεκίνησαν εκστρατεία στο GoFundMe που έχει πλέον καταργηθεί και συγκέντρωσαν περισσότερα από 5.000 δολάρια για τα έξοδα κηδείας του παιδιού, όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές.

«”Εξαφανίστηκε” ο εγκέφαλός του»

Ένας γιατρός στο Νοσοκομείο Παίδων UPMC στις ΗΠΑ είπε ότι ο 5χρονος υπέστη τρεις εγκεφαλικές αιμορραγίες και ο εγκέφαλος του κυριολεκτικά «εξαφανίστηκε».

Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε νέους και παλιούς μώλωπες και στοιχεία από «πολλαπλά επεισόδια σωματικής κακοποίησης».

Οι μαρτυρίες των άλλων παιδιών

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των άλλων παιδιών της οικογένειας, για τα φριχτά βασανιστήρια που υπέστη ο 5χρονος από τους θετούς του γονείς.

Τα παιδιά είπαν ότι η μητέρα χτυπούσε τον 5χρονο κατά καιρούς με τα χέρια της, με μια ξύλινη κουτάλα, αλλά και με μπουκάλια από σπρέι.

Όταν το παιδί έκλαιγε από τον πόνο, εκείνη θύμωνε περισσότερο και τον χτυπούσε ακόμα πιο δυνατά.

Επίσης, είπαν ότι η μητέρα τους χτυπούσε τον Λάντον κυρίως επειδή «δεν μάθαινε το μάθημά του».

Πρώην συνάδελφοι της γυναίκας είπαν ότι «μισούσε» τον γιο της και τον αποκαλούσε «δύσκολο να τον αγαπήσει κανείς».

Μάρτυρας ανέφερε στο CBS-Pittsburgh πως κάποτε η Λόρεν είχε πει ότι «θα τον σκότωνε».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας