Βέροια Θεάματα Μουσική Πολιτισμός Τοπικά

Βέροια – Εύηχη πόλη 2023 / 3η μέρα με μουσική ποικιλία σ’ όλη την πόλη! Summernight Stand, Ζυγιά Πιέρίων, Μωρά στη φωτιά 

Πιστή στην υπόσχεσή της να ικανοποιήσει όλες τις μουσικές επιθυμίες η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας το έκανε και πάλι πράξη χθες, με το να σκορπίσει μουσικές νότες σ’ όλη την πόλη.
Το πρόγραμμα της Εύηχης ξεκινούσε στις 8 το βράδυ στη γειτονιά της Κυριώτισσας, που κρατάει ακόμα το άρωμα της παλιάς πόλη με το  Summernight Stand 
Μια βραδιά με μουσική φολκλόρ, ethnik, μελωδίες και μουσικές του κόσμου διαχρονικές και διασκευές με διάφορα ηχοχρώματα.
Έπαιξαν:

Κιθάρα Ακουστική: Τηλέμαχος Χατζάκης
Κιθάρα Κλασική: Πέτρος Ρίστας
Ακορντεόν: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Τραγούδι: Μαρία Σύρπη
…………….
Στις 8.30 η Ζυγιά των Πιερίων εντυπωσίασε τους φίλους της παραδοσιακής μουσικής με αυθεντικά ακούσματα των Πιερίων στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου.

 Το συγκρότημα της Ζυγιάς των Πιερίων αποτελείται από δύο γκάιντες, φλογέρες και ενός είδους νταουλιού και νταϊρέ. Το μουσικό σχήμα αυτό δημιουργήθηκε με την αγάπη προς την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας και έχει ως στόχο την ατόφια διατήρηση και μετάδοση της μουσικής αυτής κληρονομιάς.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους:
.
Τσιγγενόπουλο Δημήτριο,
Μπάμπαλο Στέφανο
Μελιτζανά Νικόλαο.
…………….

………….

Τα  Μωρά στη φωτιά  είχαν το δικό τους κοινό στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων, στις 9, με την ιδιαιτερότητα μάλιστα να έχουν κάνει το ξεκίνημά τους από τη Βέροια.

Το ιστορικό συγκρότημα με τον straight forward ήχο, σε συνδυασμό με ποίηση στους στίχους ξεκίνησε από τη Βέροια τη δεκαετία του 80, επιστρέφοντας στην πόλη που ξεκίνησαν όλα.
Τραγούδησαν τραγούδια σταθμούς στην πορεία τους, ενθουσιάζοντας το κοινό τους: Κάτω στην πόλη, Μανιφέστο, Αδρεναλίνη, ο Χαμαιλέων, Βαβυλωνία, Αδέρφια στην κόλαση, Σαλονίκη, το Παιχνίδι, Παυσίπονο και άλλα πολλά.
 Έπαιξαν οι μουσικοί:
.
Στέλιος “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου μπάσο και φωνή
Σάκης Ζαχαριάδης κιθάρα
Δημήτρης Ματζίρης τρομπόνι και δεύτερη κιθάρα
Κώστας Κατσαρός τρομπέτα πιάνο και συνθεσάιζερ
Φώτης Τσακυρίδης ντράμς
.
………………..
far

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας