Κόσμος

Σκωτία: Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του κόμματος SNP, του οποίου ηγείται.

Η Νίκολα Στέρτζιον είναι το τρίτο πρόσωπο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, μετά από καταγγελίες ότι δαπανήθηκαν περισσότερες από 600.000 λίρες από το κόμμα με λάθος τρόπο.

Τα χρήματα προέρχονταν από δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί στις 5 Απριλίου και ο σύζυγός της, Peter Murrell, πρώην διευθύνων σύμβουλος του SNP, στο σπίτι τους στο Uddingston κοντά στη Γλασκώβη. Αφού ανακρίθηκε για σχεδόν 12 ώρες αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος».

«Η γυναίκα είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται από αστυνομικούς της Σκωτίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Guardian, αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι της και τον κήπο. Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στα γραφεία του κόμματος. Αστυνομικοί κατάσχεσαν κουτιά με έγγραφα και υπολογιστές.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο