Εργασιακά

Δυναμική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και σωματείων ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας

Οι  πλειστηριασμοί βασίζονται σε νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ ΠΑΣΟΚ ενώ με το ιδιώνυμο αδίκημα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, διώκονται πρωτοπόρα στελέχη του εργατικού κινήματος. Η νέα κυβέρνηση έχει στο συρτάρι έτοιμους 700.000 πλειστηριασμούς που θα έρθει να υλοποιήσει από την επόμενη μέρα

————

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα δυναμική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, των σωματείων και του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» στον Κοπανό Νάουσας με αφορμή τον πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας στο χωριό.

Με την κινητοποίηση αυτή έγινε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται αφήσουμε τα κοράκια των fund, να απλώσουν τα χέρια τους στα λαϊκά σπίτια καλώντας τον λαό της περιοχής να μπει μπροστά στην μάχη να μην πλειστηριαστεί κανένα λαϊκό σπίτι, μαγαζί, χωράφι.

Τονίστηκε ότι: τη στιγμή που όλοι οι επίδοξοι κυβερνητικοί σωτήρες  «κυνηγάνε» τη λαϊκή κατοικία με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, τη στιγμή που μας λένε προκλητικά ότι δεν θα μας πάρουν το σπίτι μόνο εάν βρισκόμαστε στο όριο της φτώχειας την ίδια στιγμή :

Οι Τράπεζες για το 2022 παρουσιάζουν 4,57 δις κέρδη προ φόρων

Οι μέτοχοι των τραπεζών πλουτίζουν από την αύξηση των επιτοκίων, που βαραίνουν τη λαϊκή οικογένεια και το «σαφάρι» εκβιασμών και πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.

Οι  πλειστηριασμοί βασίζονται σε νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ ΠΑΣΟΚ ενώ με το ιδιώνυμο αδίκημα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, διώκονται πρωτοπόρα στελέχη του εργατικού κινήματος. Η νέα κυβέρνηση έχει στο συρτάρι έτοιμους 700.000 πλειστηριασμούς που θα έρθει να υλοποιήσει από την επόμενη μέρα.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τα δικά του όπλα.  Αυτά είναι η αλληλεγγύη και ο ανυποχώρητος αγώνας, με δυνατά σωματεία. Μόνο με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες, αποτράπηκαν πλειστηριασμοί και εξώσεις, δόθηκαν ορισμένες λύσεις για ρυθμίσεις δανείων και έτσι θα συνεχίσουμε.

Τέλος απεύθυναν πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους γείτονες και όλο το λαό να μπουν μπροστά ώστε σωματεία να γίνουν  κάστρα αγώνα ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

Απαιτώντας:

  • Αναστολή όλων των πλειστηριασμών
  • Καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Κούρεμα χρεών τόκων, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, και όποιο άλλο μέτρο για να είναι ρεαλιστική και βιώσιμη η αποπληρωμή του οφειλέτη.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Ροη ειδήσεων