Κοινωνία

Πυροβόλησαν αδέσποτο σκυλάκι στο Πήλιο / Έκκληση για αίμα

Έκκληση για αίμα απευθύνουν πολίτες που έσωσαν ένα αδέσποτο σκύλο στην Αργαλαστή του Πηλίου, το οποίο  πυροβολήθηκε εξ’ επαφής από άγνωστο για την ώρα άτομο. Το σκυλί, που φιλοξενείται στην κλινική Volos Veterinary Specialists, χρειάζεται αίμα, καθώς παρουσιάζει χαμηλό αιματοκρίτη και ο σκύλος αιμοδότης θα πρέπει να είναι έως 7 χρονών, υγιής, (ελεύθερος από λοιμώδη), με καλό αιματοκρίτη και άνω των 25 κιλών.

Όπως μετέδωσε η ertnews.gr, ο Σταμάτης Παπαδήμος που μετέφερε το σκύλο από το κτηνιατρείο της Αργαλαστής στον Βόλο, «ευτυχώς που το περασμένο Σάββατο που έγινε αυτό, άμεσα το είδαν κάτοικοι και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Αργαλαστής, όπου η κτηνίατρος αφαίρεσε 20 σκάγια, αλλά έχει κι άλλα μέσα του, όπως έδειξαν οι ακτίνες που έκαναν στο κτηνιατρείο στον Βόλο που τον μετέφερα χθες. Το σκυλί έχασε πολύ αίμα, αλλά το παλεύει».

Το συγκεκριμένο αδέσποτο κυκλοφορούσε στην πλατεία της Αργαλαστής από τότε που το εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του, τον περασμένο χειμώνα με τα χιόνια. «Στην αρχή ήταν απόμακρος και φοβισμένος, αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα αγαθός γίγαντας. Πήγαινε στα σπίτια που ήξερε ότι θα τον τάιζαν και μετά έκανε τις βόλτες του στην πλατεία, ενώ συχνά με συνόδευε στις βόλτες με τον δικό μου σκύλο, κάθε απόγευμα». Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι το σκυλί, αν τελικά τα καταφέρει, γιατί δίνει μεγάλη μάχη, θα στειρωθεί, θα τσιπαριστεί και θα αναζητηθεί ανάδοχος.

Επιπλέον, ευχήθηκε αν κάποιος γνωρίζει κάτι για τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης πράξης, να δώσει στην αστυνομία την πληροφορία, καθώς, όπως είπε, πολλά ακούγονται, αλλά δύσκολα κάποιος προχωράει σε καταγγελία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας