Βέροια Πολιτική Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ – Πέτρος Τσαπαρόπουλος / Με πολύ κόσμο και αγωνιστική διάθεση η προεκλογική του συγκέντρωση στη Βέροια

Με γεμάτο τον Πολυχώρο “Ελιά” στη Βέροια, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο γνωστός καρδιολόγος της πόλης Πέτρος Τσαπαρόπουλος, μίλησε απόψε εκθέτοντας τις θέσεις του Κόμματος και την αναγκαιότητα να αποτελέσει τη μοναδική επιλογή για τον ελληνικό λαό, αλλάζοντας τη μοίρα του.

Ο υποψήφιος βουλευτής μπήκε στην αίθουσα καταχειροκροτούμενος, και πέρασε απ’ όλους, γνωστούς και φίλους χαιρετώντας τους και αγκαλιάζοντας πολλούς,  με τους οποίους τον ένωναν περισσότερα πράγματα.

Συντονίστρια της βραδιάς το μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ,  Γιώτα Κοντογιάννη, και δίπλα του ο γιος του, Ανδρέας Τσαπαρόπουλος, γιατρός κι αυτός, που συμμετείχε στην παρουσίαση.

Η  Γιώτα Κοντογιάννη ξεκίνησε με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό βιογραφικό του υποψήφιου.

Οι ρίζες της οικογένειας, που ανήκε στο χώρο της βιοπάλης και στο χώρο της Αριστεράς, η αφοσίωσή του στο λειτούργημα της Ιατρικής και στον πάσχοντα άνθρωπο και παράλληλα οι συνδικαλιστικοί του αγώνες στο χώρο της, η συμμετοχή του στην Αυτοδιοίκηση και οι αγώνες του στον πολιτικό στίβο ήταν περιγραφή του βίου ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν εμφανίζεται χωρίς την απαραίτητη σκευή, για να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του.

Εκείνο που έκανε εντύπωση, πριν μιλήσει ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ήταν η κατάθεση δύο επιστολών – χαιρετισμών, που διαβάστηκαν και τις έγραψαν όχι άνθρωποι του Κόμματος αλλά άνθρωποι της πόλης, που, αν και ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, δεν δίστασαν να εξάρουν την προσωπικότητα του υποψήφιου.

Και αυτό, βέβαια, δεν είναι καθόλου συνηθισμένο  και τιμά και τους γράφοντες αλλά και τον παραλήπτη τους! Οι επιστολές, που διαβάστηκαν από τον Ανδρέα Τσαπαρόπουλο και τη Γιώτα Κοντογιάννη, ήταν του ορθοπαιδικού Χειρουργού, Αναστάσιου Βασιάδη και της πρώην Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου. Παρατίθενται αυτούσιες παρακάτω.

Ο λόγος του Πέτρου Τσαπαρόπουλου στη συνέχεια, εξαιρετικά περιεκτικός, χωρίς κορώνες και στείρα συνθηματολογία, έθεσε τα πράγματα “επί τον τύπον των ήλων”, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ποια είναι η κατάσταση  στη χώρα και ποιες αλλαγές είναι απαραίτητες να γίνουν, ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό, που ταλαιπωρήθηκε από τις περιπέτειες στις οποίες τον οδήγησε η τελευταία κυβέρνηση.

………..

far

Φωτογραφίες: faretra. info

……………………..

Η ομιλία του Πέτρου Τσαπαρόπουλου

Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες θα κληθούν να πάνε στις κάλπες έχοντας μπροστά τους ένα ξεκάθαρο δίλλημα.

Αν οι ζωές μας θα αλλάξουν προς το καλύτερο, αν θα ζήσουμε ξανά με αξιοπρέπεια σε μια κανονική ευρωπαική χώρα η αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της φτωχοποίησης των πολιτών, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και την μετατροπή της δημοκρατίας μας  σε αυταρχικό καθεστώς τύπου ΟΡΜΠΑΝ.

Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για να ξεσκεπαστεί το παρακράτος που κακοποίησε τους θεσμούς, για να λογοδοτήσουν οι ένοχοι των παρακολουθήσεων και να τελειώνουμε  μια και καλή με την οικογένεια που μετέτρεψε την πολιτική σε οικογενειακή επιχείρηση, που κακοποίησε την έννοια της δημοκρατίας, που εγκαλείται από την Ευρωπαική Ένωση  και τους θεσμούς της ότι υπονομεύει τον ευρωπαικό προσανατολισμό της χώρας και που χρησιμοποιεί τον θεσμό της δικαιοσύνης για την κάλυψη των σκανδάλων.

Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για να έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση, στην βάση ενός κοινού προγράμματος που θα δώσει μια ρεαλιστική προοπτική στον τόπο μας με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ παντού. Στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία, στους θεσμούς, στην σχέση του πολίτη με το κράτος.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Η πολιτική της ΝΔ αυτά τα 4 χρόνια προώθησε την πιο βίαιη ανακατανομή του πλούτου σε βάρος των ελληνικών νοικοκυριών υπέρ λίγων οικογενειών.

Με   μικρότερους φόρους για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες.

Με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας που αρνείται να τα φορολογήσει.

Με την άρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα καύσιμα.

Με την διόγκωση της έμμεσης φορολογίας που λεηλατεί το εισόδημα των μικρομεσαίων ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση περηφανεύεται για την αύξηση των εσόδων του κράτους.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε πορεία παρακμής.

Οδεύουμε σε κοινωνία 2 ταχυτήτων με την άλλοτε ισχυρή μεσαία τάξη να φτωχοποιείται.

Οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη ενώ τα χωριά ερημώνουν λόγω της εσωτερικής μετανάστευσης.

Η δημόσια υγεία και το κράτος πρόνοιας διαλύεται υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.[πανδημία]

Η δημόσια εκπαίδευση απαξιώνεται με παράλληλη προώθηση της ιδιωτικής.

Λεηλατείται ο πλούτος των Ελλήνων από κάθε λογής funds.

Ενώ η δημοκρατία μας υπονομεύεται από έναν πρωθυπουργό

Που το πρώτο μέλημα του, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ‘ήταν ο έλεγχος της ΕΥΠ και της πληροφορίας παρακολουθώντας το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, την ηγεσία του στρατεύματος τον αρχηγό του 3ου κόμματος.

Σε ποιο ευρωπαϊκό κράτος θα συνέβαινε κάτι τέτοιο και δεν θα υπήρχε άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που επιτείνεται με την πολιτική της ΝΔ.

Οι νέοι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κάνουν οικογένειες και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ενώ νέοι επιστήμονες μαζικά μεταναστεύουν σε κράτη της δυτικής Ευρώπης.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι φανερά και στην τοπική μας κοινωνία.

Ο πρωτογενής τομέας συρρικνώνεται λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, της μείωσης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας,  και  της ανεξέλεγκτης διαφοράς στην τιμή του προϊόντος από την παραγωγή στην κατανάλωση χωρίς ενδιάμεσους ελέγχους.

Η τοπική μας αγορά μαραζώνει, ενώ κάνουν την εμφάνιση τους οι μεγάλες αλυσίδες που προκαλούν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πάρα πολλά μικρά μαγαζιά έχουν κλείσει οδηγώντας τους ιδιοκτήτες τους σε οικονομικό μαρασμό.

Η Ημαθία αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα, ενώ πολλοί νέοι μας έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Τα μεγάλα έργα υποδομής στο νομό μας  έχουν βαλτώσει λόγω έλλειψης κονδυλίων και άνισης κατανομής των πόρων από την περιφέρεια.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Για όλους αυτούς τους λόγους την μάχη της 21ης Μαιου θα πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί , δεν χωρούν αποκλεισμοί,  γιατί η πολιτική της ΝΔ καταστρέφει την ζωή όλων των Ελλήνων.

Μόνο ενωμένοι με οδηγό και ζητούμενο ευρύτερες συναινέσεις και πολιτικές συμμαχίες θα ανατρέψουμε αυτήν την νοσηρή και επικίνδυνη κατάσταση που θέλουν να παγιώσουν στην χώρα μας.

Ποια είναι όμως η εναλλακτική μας πρόταση? Γιατί ζητούμε την ψήφο του Ελληνικού λαού? Ποιο είναι το πρόγραμμά μας?

 

Το πρόγραμμα μας γεννήθηκε εκεί που τα δικά μας θέλω συναντήθηκαν με τις ανάγκες της κοινωνίας. Το πρόγραμμα μας δίνει μια πειστική και κοστολογημένη απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει και πως θα γίνει. Η διαδρομή μας μέχρι σήμερα δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και να δώσει ανάσα στους πολλούς.

Έχουμε την γνώση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα, τους ανθρώπους, τις ρίζες, τους δεσμούς με την κοινωνία.

Το πρόγραμμα μας είναι ένα συμβόλαιο για την αλλαγή της ζωής των πολιτών, μια προγραμματική βάση που πάνω στην οποία θα  καλέσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν.

Περιλαμβάνει τις 6 εθνικές προτεραιότητες και τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα από τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το ονομάσαμε ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι ένα συμβόλαιο Δικαιοσύνης και σταθερότητας που συμπυκνώνει τον διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες και καθρεφτίζει  τις αναγκαίες τομές που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Στόχοι

1.Νομοθετούμε για την αύξηση μισθών και εισοδημάτων.

Η πολιτική της ΝΔ στα 4 χρόνια οδήγησε στην μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων που στα χαμηλά εισοδήματα έφθασε μέχρι και στο 40%. Οι άνθρωποι του μόχθου έγιναν όμηροι της κρατικής ελεημοσύνης εξαρτώμενοι από τα κάθε είδους κουπόνια για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά είναι.

-η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό  τομέα στα 880ε με θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

-αυξάνουμε τους μισθούς στο Δημόσιο τομέα κατά 10%.

-επαναφέρουμε την 13η σύνταξη και αποδίδουμε σε 2,5εκ.τα αναδρομικά που στέρησε η κυβέρνηση Σαμαρά.

-θεσπίζουμε αφορολόγητο στα 10.000

– καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος.

2.νομοθετούμε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την μείωση των τιμών.

Οι τιμές στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα τρόφιμα εκτινάχθηκαν στα ύψη και οδήγησαν τα νοικοκυριά σε οικονομικό αδιέξοδο. Το μηνιαίο εισόδημα μιας οικογένειας δεν αρκεί για τον μήνα.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι

– μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και μηδενικός στα προιόντα ζωτικής σημασίας.

– μείωση του ΕΦΚ στον κατώτατο συντελεστή

– κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο.

– έκτακτη φορολόγηση των συσσωρευμένων υπέρκερδών

– ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

3.προχωράμε σε γενναίες παρεμβάσεις στην ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

– με αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τις 300000χιλ.

-ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία, και εφορία

-νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των funs.

4.αποκαθιστούμε την δικαιοσύνη και κανονικότητα στην εργασία καταργώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ

-αποκαθιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις

-ανασυστήνουμε τον ΣΕΠΕ για ουσιαστικούς ελέγχους της νομιμότητας.

5.ανακτούμε τον δημόσιο έλεγχο στην ενέργεια και συγκροτούμε δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

6.οικοδομούμε ένα νέο και ισχυρό ΕΣΥ με αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα υγείας για όλους.

Το δημόσιο σύστημα υγείας απαξιώνεται. Η ΠΦΥ περνά στα χέρια των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων ενώ Τα νοσοκομεία χάνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι

-Αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 7%

-Γενναία μισθολογική αύξηση των γιατρών και όλων των υπολοίπων εργαζομένων.

-μονιμοποίηση όλων όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και 15000 προσλήψεις σε βάθος 4τίας.

-επαναφορά των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα-σίτιση-φύλαξη.

  1. Η δημόσια εκπαίδευση απαξιώνεται με παράλληλη προώθηση της ιδιωτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης γιατί η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας.

8.στηρίζουμε αποφασιστικά τους νέους και τις γυναίκες και βάζουμε φρένο στην δημογραφική γήρανση με κίνητρα που βοηθούν τους νέους ανθρώπους στη δημιουργία οικογένειας και στην αξιοπρεπή τους διαβίωση.

9.ενισχύουμε αποφασιστικά  τον πολιτισμό και την πολιτισμική δημιουργία θωρακίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

10.στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία

Η διάλυση του κοινωνικού κράτους στην χώρα μας, τα ημίμετρα, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τα άτομα με αναπηρία είναι το σημερινό τοπίο. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία. Με αύξηση των επιδομάτων κατά 20% ανεξαρτήτως ηλικιακού κριτηρίου, με άρση των αδικιών σε κατηγορίες, με μεταρρύθμιση του συστήματος διάγνωσης και πιστοποίησης, ενίσχυση των ΚΕΠΑ και με εξειδικευμένο προσωπικό. Εξασφάλιση προσωπικού βοηθού ή φροντιστή, ακόμη και σε 24ωρη βάση. Για τα άτομα με κινητικά προβλήματα προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια εντός τριετίας, εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για 20 πλήρως προσβάσιμων γειτονιών.

 

11.μεταρρυθμίζουμε το κράτος με περισσότερη αξιοκρατία, λογοδοσία, δικαιοσύνη.

Η αντίληψη που καλλιεργείται  από την κυβέρνηση, στην νέα γενιά,  ότι όλοι το ίδιο είναι έχει στόχο να δημιουργήσει σύγχυση, αδιαφορία και αποχή.

Εμείς δεν είμαστε το κόμμα των κάθε λογής Πάτσηδων, των  τρωκτικών που απομυζούν τον εθνικό μας πλούτο, των παιδεραστών, της greek mafia, το κόμμα που χρωστά 400εκ.

Το κόμμα μας έχει το ηθικό πλεονέκτημα που προσπάθησε να αποδομήσει η ΝΔ με όλους τους τρόπους.

Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα αποτυπώθηκε στην διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς κανένα οικονομικό σκάνδαλο, με πλήρη διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του κράτους με πλήρη αναφορά των πεπραγμένων μας και με 37δις περίσσευμα. Εμείς δεν χρωστάμε σαν κόμμα ούτε ένα σεντ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η ψήφος στις 21 Μαΐου θα είναι ψήφος εξέγερσης της κοινωνίας ενάντια στην πιο άθλια κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά, που θα πρέπει να συνταχθεί με την σωστή πλευρά της ιστορίας.

Στις 21Μαιου τα πράγματα θα αλλάξουν, γιατί σήμερα οι πολλοί θέλουν την αλλαγή.

Αξίζουμε μια καλύτερη ζωή. Μια Ελλάδα για να ζεις.

Στις 21 Μαΐου κάνουμε τα θέλω μας πράξη, παίρνουμε πίσω τις ζωές μας.

Δίνουμε μια ευκαιρία στο αύριο, μια ευκαιρία στον εαυτό μας, για να αλλάξουμε την χώρα, για να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Για να φέρουμε την δημοκρατία στην εξουσία και την δικαιοσύνη παντού. Στις ζωές όλων μας. Ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας. Να φέρουμε την αλλαγή που θα φέρει ανάσα στους πολλούς.

Με αυτοπεποίθηση, με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με όπλο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και πάνω από όλα τον πρόεδρο μας θα δώσουμε σκληρή μάχη τις ημέρες που απομένουν σπίτι με σπίτι, πόρτα με πόρτα για την μεγάλη αλλαγή. Και θα νικήσουμε.

Το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας!

 

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

………………..

Επιστολές – Χαιρετισμοί

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Μέλος Νέας Δημοκρατίας
Βέροια 17.05.202323

Προς τον Καρδιολόγο ΠΕΤΡΟ ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟ, Υποψήφιο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Πέτρο

Με αφορμή τον εκλογικό σου αγώνα εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, χαιρετώ και εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθεια σου και προσωπική επιτυχία.

Αποτελεί πάγια διαπίστωση ότι κατά την διάρκεια της κάθε προεκλογικής περιόδου και ειδικότερα όταν επίκειται η ολοκλήρωση της, οι ενεργοί πολίτες συσπειρώνονται στους πολιτικούς οργανισμούς οι οποίοι εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους.
Πέραν όμως της γενικότερης επιλογής που αφορά την ψήφιση ενός κόμματος κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ο κάθε πολίτης περιβάλλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα πρόσωπα που θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση των ψηφοφόρων, προκειμένου να εκλεγούν
στο Κοινοβούλιο και από αυτή την θέση να υπηρετήσουντον τόπο και τους συμπολίτες τους.

Εν προκειμένω και παρά το γεγονός ότι από πολλά χρόνια δραστηριοποιούμαστε στα πλαίσια διαφορετικών Πολιτικών Κομμάτων, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα φιλικά μου αισθήματα και την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σου, αναγνωρίζοντας την προσφορά σουπρος τους συμπολίτες μας, προς τον κοινωνικό μας περίγυρο και γενικότερα προς τον τόπο.

Η συνεχής αρωγή προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο που αδιάκοπτα παρείχες και παρέχεις ως ιατρός και κοινωνικά ευαίσθητος πολίτης, υπήρξε και είναι υποδειγματική. Η ενεργός συμμετοχή σου στους αγώνες του ιατρικού συνδικαλισμού, για τη διαχρονική διεκδίκηση καλύτερων και ισότιμων υπηρεσιών υγείας για όλους ανεξαίρετα τους συνανθρώπους μας, καθώς και για την αναβάθμιση των συνθηκών του ιατρικού επαγγέλματος, σε έχουν τοποθετήσει υψηλά στην εκτίμηση της Υγειονομικής Κοινότητας και του κοινωνικού περιγύρου.

Επί πλέον η παραγωγική σου συμμετοχή στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και ο ήπιος και συγκροτημένος πολιτικός σου λόγος σε κατέστησαν προβεβλημένο πρόσωπο της τοπικής μας κοινωνίας.

Η απόφαση σου να συμμετάσχεις στον στίβο της διεκδίκησης μιας έδρας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του κομματικού σου φορέα ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., ήταν αναμενόμενη μετά την μακροχρόνια επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική σου διαδρομή.

Με γνώμονα το κλίμα πολιτισμού που πρέπει γενικώς να διέπει την πολιτική ζωή του τόπου και ιδιαίτερα κατά τις προεκλογικές περιόδους, απευθύνω τον χαιρετισμό μου ως δραστηριοποιούμενος στα πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας, με την πεποίθηση ότι την επομένη των εκλογών θα βρεθούμε και πάλι αντιμέτωποι με την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών, για την επίλυση των οποίων πρέπει να συνεισφέρουμε από κοινού και ακαταπόνητα από την θέση, όπου ο καθένας θα βρεθεί.

Εύχομαι και πάλι καλή δύναμη στον αγώνα σου και προσωπική επιτυχία.
Με φιλία και εκτίμηση

Αναστάσιος Βασιάδης

………………….

ΧΑΡΟΥΛΑ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 ΓΙΑ ΠΕΤΡΟ ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟ

Σε μια εποχή που η Πολιτική δοκιμάζεται κι απαξιώνεται, καλούμαστε να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έχοντας την απόλυτη ευθύνη των επιλογών μας κι ο,τι αυτό σημαίνει για την επόμενη μέρα .

Προέρχομαι από το χώρο του ΚΚΕ Εσωτερικού και είμαι ενταγμένη κομματικά, εδώ και 4 δεκαετίες στο ΠΑΣΟΚ.

Θήτευσα στην αυτοδιοίκηση 16 χρόνια και για δυο θητείες υπηρέτησα το Δήμο της Βέροιας ως Δήμαρχος.

Στη δημαρχιακή μου θητεία είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολλούς συμπολίτες, με τους οποίους, δεν μας ένωναν κομματικοί δεσμοί, αλλά κοινοί στόχοι για τη χρηστή διοίκηση του Δήμου, την ανάπτυξη του τόπου, την αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Σε μια εποχή, που η οικονομική και όχι μόνο, κρίση, μας είχε δείξει το σκληρό της πρόσωπο….

Αυτές οι συνεργασίες χρειάζονται παλικαριά, αυτοθυσίες, ανοιχτά μυαλά, ελεύθερη βούληση και ανιδιοτέλεια.

Αυτά τα στοιχεία, και όχι μόνο, είχε η συνεργασία μου με τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο, (τον αδελφό του πολυαγαπημένου συμμαθητή μου Βασίλη, που έφυγε τόσο νωρίς… ),  που εκλέχτηκε και θήτευσε με επιτυχία ως Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Νουνεχής, ήρεμος, χωρίς αγκυλώσεις, ευθύς αλλά και διαλλακτικός, ο Πέτρος, κατάφερε να αμβλύνει αντιθέσεις, να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου και να διευθύνει ακριβοδίκαια τις δύσκολες συνεδριάσεις του Σώματος.

Η παρουσία του τιμά, κοσμεί, ενισχύει το κύρος των οργάνων στα οποία διαχρονικά συμμετείχε και εύχομαι να κοσμήσει και το Κοινοβούλιο. Γιατί οι παρωπίδες, η ιδιοτέλεια, οι πολιτικοί εγωϊσμοί, τα ¨κλειστά¨μυαλά  και ο ξύλινος παλαιοκομματισμός, μόνο ζημιά στον τόπο μπορούν να εγγυηθούν και απομάκρυνση των νέων ανθρώπων από τους πολιτικούς και την πολιτική, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία.

Φίλε Πέτρο, σ΄ευχαριστώ δημόσια για την επιτυχή συνεργασία μας στην Αυτοδιοίκηση και εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα!  Το αξίζεις.

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη

……………..

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας