Κόσμος

Κολομβία: Ο Πρόεδρος Πέτρο διαψεύδει ότι βρέθηκαν τα 4 παιδιά – «Οι πληροφορίες που λάβαμε δεν επιβεβαιώθηκαν»

Με ένα Tweet του ο Πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο διέψευσε την είδηση πως βρέθηκαν ζωντανά τα 4 παιδιά που αγνοούνται στη ζούγκλα του Αμαζονίου μετά τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: «Αποφάσισα να διαγράψω την ανάρτηση επειδή οι πληροφορίες που λάβαμε (…) δεν επιβεβαιώθηκαν. Λυπάμαι για αυτό που συνέβη», έγραψε, προσθέτοντας ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι κοινότητες των ιθαγενών θα συνεχίσουν χωρίς διακοπή τις έρευνες».

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κολομβίας είχε ανακοινώσει στο Twitter ότι τα παιδιά, ηλικίας 13, 9 και 4 ετών και ένα βρέφος 11 μηνών βρέθηκαν. Όπως είχε γράψει «Έπειτα από δύσκολη επιχείρηση έρευνας των ενόπλων δυνάμεών μας, βρήκαμε ζωντανά τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν μετά τη συντριβή».

Στη συντριβή έχασαν τη ζωή τους η μητέρα τους και άλλοι δύο ενήλικες που επέβαιναν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος Cessna 206  που χάθηκε από τα ραντάρ την 1η Μαΐου.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο πιλότος ανέφερε πως είχε προβλήματα στον κινητήρα προτού το αεροπλάνο συντριβεί.

Κολομβία: «Θαύμα» στη ζούγκλα του Αμαζονίου – Βρέθηκαν ζωντανά τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν για 17 μέρες

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο