Άρθρα

Γιατί ΚΚΕ / ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Βουλευτή στην Ημαθία Γιάννη Τσαναξίδη

Μας γνωρίζετε μέσα από την καθημερινή μας προσπάθεια να αφουγκραστούμε και να δώσουμε απαντήσεις στις ανησυχίες  και στους προβληματισμούς σας. Γνωρίζετε ότι είμαστε αυτό που βλέπετε. Δεν φοράμε προσωπεία, δεν κρυβόμαστε πίσω από κάλπικες λέξεις και πράξεις. Κάντε την σωστή επιλογή & εμπιστευτείτε μας

Γιάννης Τσαναξίδης*

Φίλες και φίλοι, είμαστε λίγες  ημέρες  πριν τις εκλογές της 21ης του Μάη. Η ημερομηνία των εκλογών  είναι  δεδομένη. Διανύουμε μια  προεκλογική  περίοδο  που σημαδεύεται από το  προδιαγεγραμμένο  έγκλημα  των  Τεμπών, που συγκλόνισε  την  χώρα μας. Μια προεκλογική περίοδο που σημαδεύεται από τις μεγάλες  ελπιδοφόρες  συγκεντρώσεις  των εργαζομένων και της  νεολαίας,  μετά τα Τέμπη, που έθεσαν το ζήτημα στην ουσία του, “τα κέρδη τους οι ζωές μας”.

Τα  διλήμματα  έχουν ήδη τεθεί από πλευράς  ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με  κορυφαίο ίσως το δίλημμα  σταθερότητά ή αστάθεια και ακυβερνησία. Τι  σημαίνει  όμως  σταθερότητά για τα αστικά  κόμματα  που όλα πέρασαν με την σειρά τους  από το κυβερνητικό τιμόνι; Απλά η σταθερότητα  που ευαγγελίζονται  είναι  η δυνατότητα να μπορούν  να συνεχίσουν  στον ίδιο  αντιλαϊκό  δρόμο  των  ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος  της  δημοσίας  περιουσίας , των πλειστηριασμών των λαϊκών  περιουσιών, της  φτώχειας, των μισθών και των συντάξεων πείνας, και πάνω  από  όλα τον  δρόμο που  εξασφαλίζει  την κερδοφορία   των  τραπεζών, των  εργολάβων  και των παρόχων  ενέργειας. Για εμάς, όμως, σταθερότητα σημαίνει να έχει ο λαός μας σταθερή δουλειά  με δικαιώματα  και  αξιοπρεπείς  μισθούς, σημαίνει να απολαμβάνει  δωρεάν  υψηλής   ποιότητας  παροχές  υγείας, παιδείας και πολιτισμού.

Εμείς λέμε δεν υπάρχει τέτοιο  δίλημμα. Εμείς λέμε σ΄αυτές τις εκλογές  ψηφίστε, στηρίξτε το ΚΚΕ, συμπορευθείτε  μαζί του.

Γιατί να  ψηφίσει κάποιος  ΚΚΕ;

Το  ΚΚΕ  δεν  έλειψε από κανέναν δίκαιο  αγώνα του  λαού μας. Έδωσε  και  δίνει  όλες τις  δυνάμεις του  δίπλα  στην   εργατική τάξη, την μικρομεσαία  αγροτιά, είναι  πάντα στο πλευρό  των  αυτοαπασχολουμένων,  της νεολαίας,  στο πλευρό  των ανέργων,  των  απολυμένων, των συνταξιούχων. Έδωσε  φωνή  στα πρόσωπα  κάτω  από τις μάσκες, κατά την  διάρκεια  της πανδημίας  και των σκληρών  Lock down.

Προτείνει στον λαό  τον άλλο δρόμο ανάπτυξης , το δρόμο της λαϊκής  εξουσίας και  οικονομίας  με κεντρικό σχεδιασμό   και προγραμματισμό.

Το ΚΚΕ  είναι το μόνο κόμμα  που η πολιτική και οι προβλέψεις  του  επαληθεύονται  από την  ζωή  και την  ιστορία. Το ΚΚΕ μίλησε  ξεκάθαρα  και αποκάλυψε  ότι η οικονομική  κρίση  ήταν  κρίση  υπερσυσσώρευσης κερδών, κρίση  που είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και δεν είναι κρίση  χρέους , θεσμών,  ή διαφθοράς, όπως  την χαρακτήρισαν όλες οι άλλες πολίτικες  δυνάμεις.

Μόνο  το ΚΚΕ  όρθωσε  ανάστημα  στην μετατροπή  της  χώρας μας  σε απέραντη  αμερικανονατοϊκή  βάση, σε  αντίθεση με όλα τα αστικά κόμματα  που στο όνομα  της  γεωστρατηγικής  αναβάθμισης  της  Ελλάδος   δεν  διστάζουν  να εμπλέκουν  την  χωρά  μας   στους  ιμπεριαλιστικούς  ανταγωνισμούς , όπως αυτοί  εκφράζονται  στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καθιστώντας την χώρα μας πιθανό στόχο  επιθέσεων. Είμαστε οι μόνοι  που λέμε όχι στις υπέρογκες νατοϊκές  δαπάνες που φτάνουν  τα 7 δις  ετησίως και που τελικά δεν εξυπηρετούν τις  αμυντικές  ανάγκες της  χώρας , αλλά τους νατοϊκούς  επιθετικούς  σχεδιασμούς.

 Είναι  το ΚΚΕ  που πρωτοστατεί σταθερά ενάντια στην  πολιτική  της λεγομένης  κουλτούρας των ναρκωτικών και των  εξαρτήσεων  που καλλιεργεί το  καπιταλιστικό  σύστημα, με στόχο την ευκολότερη χειραγώγηση της  νεολαίας. Οι νέοι και  νέες μπορούν  και πρέπει  να  διεκδικήσουν μια ζωή  ολόκληρη  και όχι με  δόσεις.

Είναι  το ΚΚΕ  που  συστηματικά   αναδεικνύει   το ζήτημα  των τεράστιων ελλείψεων σε  αντισεισμικά , αντιπλημμυρικά  και αντιπυρικά  έργα και υποδομές  τα οποία  δεν είναι  είναι επιλέξιμα  για  χρηματοδότηση  από κανένα  πρόγραμμα, είτε  ευρωπαϊκό, είτε  εγχώριο,  γιατί  απλά  δεν είναι  κερδοφόρα. Μια  οδυνηρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζει σαν  κόστος,  σαν ζημιά  την προστασία και την ασφάλεια  της  ανθρώπινης  ζωής,  μια  λογική  που οδήγησε   στο έγκλημα  των Τεμπών

Είναι  η επονομαζόμενη  από ορισμένους  “ξύλινη  γλώσσα”  του ΚΚΕ   και των  κομμουνιστών, που λέει τα πράγματα  με το όνομα  τους,  που λέει  την αλήθεια, με επιστημονική ακρίβεια , χωρίς   γλωσσολογικά  τερτίπια  και λεκτικούς  μοντερνισμούς. Γιατί  εντέλει  οι λέξεις όπως καπιταλισμός , ιμπεριαλισμός,  πλουτοκρατία,  μονοπώλια είναι  έννοιες  υπαρκτές,  που  τις  βιώνουμε  και καθορίζουν  τις  ζωές μας, όσο και αν κάποιοι  δεν θέλουν να τις ακούνε.

Για  το ΚΚΕ  πραγματικά  προοδευτικό  για τον  λαό  μας  είναι  να ζει με βάση   τις σύγχρονες   ανάγκες  του, τις δυνατότητες που δημιουργούν  η επιστήμη  και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα.  Πρόοδος  είναι  να  ανακτήσουν   οι εργαζόμενοι τις τεράστιες  εισοδηματικές  απώλειες   τους , να ικανοποιηθούν  οι ανάγκες  του λαού για μόνιμη  και σταθερή  εργασία, δωρεάν  παιδεία – υγειά  – πρόνοια , πρόσβαση  στον αθλητισμό  και στον πολιτισμό.

Στηρίζουμε   το  ΚΚΕ  γιατί  ο μηδενισμός  και η αποχή  από τις  εκλογές δεν αποτελούν  λύση και διέξοδο, αλλά αντίθετα υποβοηθούν το εκμεταλλευτικό   σύστημα . Αποχή   σημαίνει απεμπόληση  του δικαιώματος  του  λαού μας  να αλλάξει την μοίρα του. Αποχή  σημαίνει  παθητικότητα  και αποδοχή της  μοιρολατρίας.  Και τέλος  η ψήφος  στο  ΚΚΕ   είναι  το μεγαλύτερο  εμπόδιο στα διαφορά  ακροδεξιά, φασιστικά ναζιστικά  μορφώματα, στα σκυλιά  του συστήματος,  με όποιο όνομα και  μανδύα και να εμφανίζονται.

Ωστόσο, ακόμη και αν  υποθέσουμε  πως  δεν συντρέχουν όλοι  οι παραπάνω λόγοι για  την  ανάγκη ενίσχυσης  του  ΚΚΕ στις  επερχόμενες  εκλογές , τότε   θα αρκούσε  μονάχα ο  ακόλουθος. Την επόμενη  ημέρα   των  εκλογών, όταν  οι άλλες  πολτικές  δυνάμεις θα διαπραγματεύονται  την ψήφο του λαού στο παζάρι  της  εξουσίας  του κεφαλαίου, προσδοκώντας τίτλους  και θώκους, το ΚΚΕ θα  βρίσκεται και πάλι δίπλα στον  καθένα από εμάς που χρειάζεται  στήριξη. Διότι την επόμενη ακριβώς ημέρα,  σε κάθε  χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά από άκρη σε άκρη της χώρας  οι κομμουνιστές θα βρίσκονται  και πάλι στις επάλξεις του αγώνα από  οποιοδήποτε  μετερίζι, για καλύτερα  μεροκάματα,  για καλύτερες  συνθήκες εργασίας για την προστασία  των εργατικών  δικαιωμάτων, την οργάνωση της πάλης του λαού  ενάντια στην καθημερινή βαρβαρότητα  που  βιώνουμε. Οι κομμουνιστές  θα αγωνίζονται  μέχρι τέλους,  μέχρι  την κατάργηση της  εκμετάλλευσης  ανθρώπου από  άνθρωπο.

 Το ΚΚΕ  δεν  μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Δεν χρωστάμε σε κανένα. Είναι  κόμμα έμπειρο, δοκιμασμένο στις  θύελλες, με  πρόταση  εξουσίας  για το σήμερα αλλά και το αύριο . Με ισχυρό  ΚΚΕ, την επόμενη των  εκλογών, θα φυσήξει άνεμος  αισιοδοξίας. Γιατί θα ενισχυθεί  η συσπείρωση,  η μαχητικότητα και η συλλογική  δράση για ένα  καλύτερο αύριο.

Φίλοι  και φίλες,  μας γνωρίζετε μέσα από την καθημερινή μας προσπάθεια να αφουγκραστούμε και να δώσουμε απαντήσεις στις ανησυχίες  και στους προβληματισμούς σας. Γνωρίζετε  ότι  είμαστε αυτό που βλέπετε. Δεν φοράμε προσωπεία δεν κρυβόμαστε πίσω από κάλπικες λέξεις και πράξεις. Κάντε την σωστή επιλογή & εμπιστευτείτε μας .

ΑΝΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ  τον καλό τον ωραίο αγώνα, με αισιοδοξία, με χαμόγελο. Ας αναδείξουμε το ΚΚΕ  ισχυρό, ας αναδείξουμε τον λαό μας  ισχυρό,  με το χέρι  στην  καρδιά, πάντα μπροστά, πάντα  ψηλά.

*ΤΣΑΝΑΞΙΔΗΣ  Α.Α. ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε

Βέροια: Μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Δημαρχείου. “Μόνοι τους και όλοι μας” / Μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα»: Αριστερά σημαίνει να είσαι πάντα με τον αδύναμο / να τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία

 

banner-article

Ροη ειδήσεων