Τοπικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Μ-Λ ΚΚΕ με την ΕΛΜΕ Ημαθίας

Στο πλαίσιο των προεκλογικών παρεμβάσεων του Μ-Λ ΚΚΕ  εκπρόσωποι της Κ.Ο. Ημαθίας μαζί με τον υποψήφιο του κόμματος στην περιοχή Μπ. Χατζηθεοδωρίδη συναντήθηκαν την Πέμπτη 11 Μάη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματος σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών στις 21 του Μάη αλλά  και το μετεκλογικό τοπίο που ήδη διαφαίνεται για την δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σφοδρή αντιεκπαιδευτική  πολιτική επί χρόνια, και για τις εξελίξεις στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, που προδιαγράφονται ζοφερές.

Ως Μ-Λ ΚΚΕ δηλώσαμε πως το κόμμα μας βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εκπαιδευτικών, στήριξε , στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιδραστικές- αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που επιχειρούν να επιβάλλουν όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι τους. Οι κομματικές  μας δυνάμεις βρίσκονται μέσα στους καθημερινούς αγώνες των εκπαιδευτικών σωματείων ενάντια στην αξιολόγηση, στις αντιεκπαιδευτικές ανατροπές της ΝΔ, στους αγώνες των εκπαιδευτικών για τα εργασιακά ,τα άμεσα και ζωτικά προβλήματά τους. Καλύτερες μέρες για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς θα έρθουν μακριά από αυταπάτες, από  την  αναμονή σωτήρων που μόνο σωτήρες δεν είναι, από την περαιτέρω ανάπτυξη των αγώνων τους στο πλευρό των υπόλοιπων εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Ημαθίας αναφέρθηκε σε  σειρά προβλημάτων της εκπαίδευσης, τοπικού αλλά και συνολικού χαρακτήρα, και επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι θέσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και Ομοσπονδιών για τα θηριώδη προβλήματα που η καταστροφική πολιτική της ΝΔ σήμερα δημιουργεί, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προκατόχων της.

Βέροια, 11 Μάη 2023

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας