Βέροια Τοπικά

Οι συνταξιούχοι σωματείων Βέροιας & Νάουσας δίπλα στους Υγειονομικούς

Ο Νίκος Διάκογλου  εκφράζοντας τη συμπαράσταση των σωματείων  συνταξιούχων Βέροιας & Νάουσας χαιρέτισε την κινητοποίηση των Υγειονομικών έξω από το Νοσοκομείο Βέροιας, σήμερα το μεσημέρι, έτσι:

Χαιρετίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση, που διοργανώνεται απ’ τα σωματεία σας.

Στηρίζουμε τον αγώνα σας, που είναι και δικός μας. Οι κινητοποιήσεις σας για δημόσια, καθολική, δωρεάν υγεία εκφράζουν όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό. Ιδιαίτερα εμάς τους συνταξιούχους, που χρειαζόμαστε εξ αντικειμένου λίγο περισσότερο τη δημόσια δωρεάν υγεία.

Πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακόμα. Εμείς με τον αγώνα μας και τη συνεισφορά μας χτίσαμε τη δημόσια υγεία, την κοινωνική ασφάλιση.

Απαιτούμε να μας παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες, να βρίσκουμε όλες τις ειδικότητες γιατρών στα  δημόσια νοσοκομεία, Κ. Υ. , περιφερειακά ιατρεία.

Καμία ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα προβλήματα που τσακίζουν τις ζωές μας βρίσκεται ΜΟΝΟ στους ΑΓΩΝΕΣ και στη μαζική μας συμμετοχή σ’ αυτούς. Σωτήρες δεν υπάρχουν

Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με τις δυνάμεις μας στις κινητοποιήσεις σας. Σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων αλλά και σε αγώνες που διοργανώνουμε και μεις οι συνταξιούχοι, με στόχο  να έχουμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς εξαιρέσεις..

Χαιρετίζουμε τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Γαλλία, Βρετανία, και αλλού, καθώς και τη συγκλονιστική απεργία προχτές στη Γερμανία, που επιβεβαιώνουν ότι η εγκληματική πολιτική του Κεφαλαίου και της Ε. Ε. δεν γνωρίζει σύνορα.

Οι αγώνες αυτοί σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι οποίοι οργανώνονται κατά βάση από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ τη δύναμη, που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους δουλειάς, αμοιβής, ζωής.

Κλείνοντας, προτείνουμε οι αγώνες να συνεχιστούν όλον τον Απρίλη με ορίζοντα την 1η Μάη. Να βγουν κυριολεκτικά μπροστά οι δικές μας ανάγκες για σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλεια για όλους, υγεία, παιδεία.

Εμείς οι συνταξιούχοι ξεκινάμε με πανατική συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 4 Απρίλη,  με το πλαίσιο πάλης της  Σ.Ε.Α. για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, επιστροφή δώρων, κ.λ.π.

Η πρωτομαγιά να είναι ένας ακόμη μεγάλος απεργιακός σταθμός αγωνιστικής κλιμάκωσης για τη ζωή που μας αξίζει, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Συνεχίζουμε! Καλό αγώνα σε όλους!

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Βέροιας: Διορίστε μόνιμο προσωπικό / Έξω οι ιδιώτες από τα Νοσοκομεία / Η Υγεία δημόσιο αγαθό

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων