Πολιτισμός

Αθήνα /Αστέρης Γκέκας “Άσυλο των ποιητών” – Έκθεση στον Πολυχώρο εκδόσεων Όστρια

Άνοιξε την Ημέρα της Ποίησης η έκθεση ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ στον Πολυχώρο των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ, Χέυδεν 3, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, δώρα της ποίησης και των αντανακλάσεών της .

Ευχαριστώ τους φίλους για την τιμητική τους παρουσία χτες ,όμως θέλω να σταθώ στην ιδιαίτερη χαρά, που δημιούργησε η παρουσία του ΜΑΝΩΛΗ ΠΡΑΤΤΙΚΑΚΗ βραβευμένου με κρατικό βραβείο ποιητή, που με φόντο έργα που πηγάζουν από την δίκη του μεγάλη ποίηση, μας απήγγειλε ποίημά του από την βραβευμένη ποιητική συλλογή του ΤΟ ΝΕΡΟ.

Η παρουσία της ΣΗΤΕΙΑΣ μέσω της αρχιτεκτόνισσας και εικαστικού κας Ανυψητάκη κάλυψαν απόλυτα τα νότια πελαγίσια βάθη της ψυχής μου.

Από τα έρμα βάθη της ενδοχώρας, ο ποιητής και καθηγητής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΤΣΙΟΣ μάς αφηγήθηκε σπάνιες στιγμές της δίκης μας πονεμένης ιστορίας και μας μίλησε για τον ποιητή ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ, παρουσία της κας ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΜΠΡΑΒΟΥ, γυναίκας του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΡΑΒΟΥ

Με τον αρχαιότερο εκπρόσωπό της η Ηπειρώτικη Ποιητική Πολυφωνία ήταν παρούσα με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΤΣΙΟ.

Κοντά σε όλα αυτά η αγάπη των φίλων και η χαρά μετέτρεψαν την έκθεση ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ σε ένα φιλόξενο καταφύγιο παντός καιρού .

Η έκθεση ως 30/4 θα είναι ανοιχτή τις μέρες Δευτέρα ως Σάββατο από τις 10.00-19.00, Σάββατο ως 15.00
Φυσική παρουσία μου για δέκα μέρες από 11.00-19.00 και Σάββατο ως 15.00. Σας περιμένουμε.
 
Αστέρης Γκέκας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας