Εκδηλώσεις Θεάματα Θέατρο Πολιτισμός

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρες, Παραστάσεις που συνεχίζονται, Προσκλήσεις

Με μουσική υποδοχή η πρεμιέρα της παράστασης
«Ο κατά φαντασίαν ασθενής»
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου η οποία δόθηκε στο κατάμεστο Θέατρο Μονής Λαζαριστών, την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Ο πολυπληθής θίασος «ζωντάνεψε» επί σκηνής μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, σε μετάφραση Ιωάννη Πολέμη, σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή και μουσική Νίκου Κυπουργού, παρουσιάζοντας μια αριστοτεχνική ανάγνωση του επίκαιρου έργου του Μολιέρου, που φέτος συμπληρώνονται 350 χρόνια από το θάνατο του.

Μια λαμπερή πρεμιέρα με μουσική υποδοχή και με απολαυστική ερμηνεία του Αργκάν, του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριο Πελτέκη, που τον βλέπουμε στο φυσικό του περιβάλλον, τη σκηνή, συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι θεατές «συμμετείχαν» ενεργά στην ψυχαναγκαστική και εμμονική φοβία του αρρωστοφοβικού και υποχόνδριου Αργκάν, με άφθονο γέλιο και ενθουσιώδη χειροκροτήματα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Περισσότερα
«ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ» | Μια σουρεαλιστική περιπλάνηση μνήμης
Όταν η λήθη γίνεται αντίδοτο της μνήμης, για την επιβίωση
Μια κραυγή για όλα τα εγκλήματα ανά τον κόσμο, σε μια απροσδιόριστη  διάσταση του χρόνου, με προσωπικές ιστορίες ξεριζωμού, με ομαδικούς τάφους που βρήκαν τα ονοματεπώνυμα τους, χωρίς όμως λύτρωση για τον άνθρωπο.

H νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ», μια σύγχρονη περφόρμανς σε σύλληψη – σκηνοθεσία, ερμηνεία επί σκηνής Ελεάνας Γεωργούλη & Αλεξάνδρας Καζάζου, έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 11 Μαρτίου και αποκάλυψε με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αλήθεια των σκηνοθετών που μιλάνε για την ασφάλεια και την θαλπωρή της λήθης.

Η σκηνή του Φουαγιέ στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών σαν χρονομηχανή ταξίδεψε τους θεατές στην μνήμη του πόνου και του αφανισμού της ανθρώπινης υπόστασης, ψυχρά αποτυπωμένης από έναν αλγόριθμο.

* Κατάλληλο για άνω των 13 ετών.

Περισσότερα
«Θέατρο Ξανά»
Επανεκκίνηση των παραστάσεων και στο Βασιλικό Θέατρο
Ηθοποιοί και θεατές επέστρεψαν και στο Βασιλικό Θέατρο από το Σάββατο 11 Μαρτίου, μετά την αναστολή της κατάληψης του θεάτρου από σπουδαστές και σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Το κοινό έχει ξανά την ευκαιρία να δει τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσιάζονται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου: την απολαυστική κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», καθώς και τη συγκινητική παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Γκάρης, το μιούζικαλ».
«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του»
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
Μια απολαυστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις γεμάτη έρωτες, απιστίες, αποκαλύψεις, κι ανατροπές, το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία από το ΚΘΒΕ, σε ανανεωμένη εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό Κρατικού Θεάτρου. Ο κύκλος παραστάσεων παρατείνεται έως και την Κυριακή 19/3/2023.
«Γκάρης, το μιούζικαλ»
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Η συγκινητική παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ την οποία έχουν ήδη παρακολουθήσει πολλά σχολεία συνεχίζεται με επιτυχία. «Γκάρης, το μιούζικαλ» είναι η ιστορία ενός γαϊδάρου, που με την ανέλπιστη ικανότητά του να πετάει παρασύρει τα παιδιά σε συναρπαστικές περιπέτειες και ανατρέπει την αναμενόμενη απάντηση του λαϊκού παιχνιδιού (αλλά και του ρητορικού ερωτήματος), «πετάει ο γάιδαρος;».
Μια τρυφερή μουσική ιστορία που μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προσφορά στο συνάνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.
Περισσότερα
ΒΟΥΝΤΗ της Αργυρούς Μαργαρίτη
Μια δυνατή συγκινητική ιστορία
Η ιστορία της Βουντής που αφηγείται, με συγκλονιστικό τρόπο, τις τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης

Η παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και του Εθνικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ και των δύο κρατικών σκηνών.

Από 17 έως 19 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Περισσότερα
Σ’ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις
Συνεχίζονται οι παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, της πάντα επίκαιρης και με το ανήσυχο βλέμμα της στραμμένο στην πολιτική, Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.

Το κοινό με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας. Ζητήματα διαχρονικά βαθιά πολιτικά με τον άνθρωπο στο επίκεντρο να παλεύει και να διεκδικεί τα αυτονόητα.

Δεν φοβάμαι πια…

* Κατάλληλη για θεατές άνω των 13 ετών.

Περισσότερα
Για τους αποδέκτες του newsletter μας
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Βουντή» της Αργυρούς Μαργαρίτη την Παρασκευή 17/03, το Σάββατο 18/03 ή την Κυριακή 19/03 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.

Δηλώστε συμμετοχή
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, Είσοδος ελεύθερη
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η Εταιρεία Συγγραφέων και η Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, με μια εκδήλωση αφιερωμένη σε καίρια κοινωνικά ζητήματα όπως είναι ο ρατσισμός και οι εκφράσεις του απέναντι σε κάθε είδους διαφορετικότητα και ο φόβος της βίας ως μια εδραιωμένη αντίληψη ισχυρού και ανίσχυρου στη σχέση των φύλων, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00, στο Φουαγιέ της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Είσοδος Ελεύθερη, απαιτείται η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά.

banner-article

Ροη ειδήσεων