Βέροια

Μικρού μήκους ταινία «ΡΕΝΑ»

Λίγα Λόγια για τη μικρού μήκους ταινία «ΡΕΝΑ» που γυρίστηκε στη Βέροια .

Η μικρού μήκους ταινία «ΡΕΝΑ» βασίζεται στη κακοποίηση που όπως σήμερα είναι πολύ διαδομένη ως γονεϊκή κακοποίηση . Σήμερα οι αρχές μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι 1 στα 8 παιδιά δέχεται κακομεταχείριση από τους γονείς στη διάρκεια της ζωής του, δηλαδή το 12,5% των παιδιών σήμερα  . Ωστόσο , οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 40% των παιδιών βιώνουν έστω και μια φορά στη ζωή τους γονεϊκή κακοποίηση .

Η Ρένα είναι μια νεαρή κοπέλα γύρω στα 17 ετών. Η πρωταγωνίστρια βιώνει εδώ και πολλά χρόνια φαινόμενα γονεϊκής κακοποίησης . Τα φαινόμενα αυτά της έχουν προκαλέσει τάσεις διαφυγής . Η Ρένα δεν έχει βγει ποτέ στην πραγματικότητα έξω στο κόσμο . Είναι παγιδευμένη να ζει μέσα στο σπίτι της εδώ και χρόνια και να δέχεται τα σχόλια και τις άσχημες συνήθειες των γονιών της . Ωστόσο ακόμα ονειρεύεται . Σκέφτεται ότι ο κόσμος ίσως είναι όμορφος .

Στην ιστορία μας , λοιπόν , η πρωταγωνίστρια αφηγείται πως νιώθει και τι βλέπει όταν βγαίνει έξω στο κόσμο . Ο κόσμος της είναι ένα λιβάδι . Το σπίτι της είναι το τρομακτικό δάσος με τα φίδια , τα έντομα και τα άγρια ζώα . Μια φυγή , έτσι , θα κάνει τη Ρένα να επισκεφθεί για μια τελευταία φορά το πανέμορφο αυτό λιβάδι .

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε αυτή τη ταινία όχι για να τρομάξουμε κάποιον , ούτε να στεναχωρήσουμε αλλά να καταφέρουμε να σταθούμε αφορμή μέσα από τη τέχνη μας . Να καταφέρουμε να μοιραστούμε μαζί σας πως θα μπορούσε να είναι ο εσωτερικός κόσμος ενός ανθρώπου που βιώνει κακοποίηση .

Με εκτίμηση

35take.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΕΡΜΙΓΚΗ , ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΣΗΣ , ΕΛΕΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΜΕΡΑΣ : ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΗΚΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ: DARREN CURTIS , ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

MAKE UP: ΗΛΙΑΝΑ ΤΡΑΜΠΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΨΑΡΙΑΗ

ΜΟΝΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΥΛΙΑΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΑΡΙΔΗΣ

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας