Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι φωνές στα γήπεδα / Φίλαθλοι και οπαδοί ξεσπούν κατά της κυβέρνησης

Σε μεγάλες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες μετατρέπονται μέρα με τη μέρα, οι ποδοσφαιρικοί και μπασκετικοί αγώνες σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στην Θεσσαλονίκη ένα οργισμένο σύνθημα, δόνησε τις εξέδρες του Νick Galis Hall και δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες: «Άρης θρησκεία, γ***έται η Πολιτεία, δεν ήτανε ατύχημα, είναι δολοφονία». Το φώναξε, σύσσωμος, όλος ο κόσμος.

Πανομοιότυπο περιεχόμενο είχε το πανό που αναρτήθηκε ακριβώς απέναντι από τις τηλεοπτικές κάμερες: «Δεν είναι ατύχημα. Είναι δολοφονία». Στο πέταλο του Παλέ αναρτήθηκε άλλο πανό, σε κιτρινόμαυρο φόντο, με το εξής μήνυμα: «Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες. Ο κόσμος σας σιχάθηκε, ανίκανες γραβάτες».

Λίγο πιο δίπλα, στην Τούμπα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν εστιάσει αποκλειστικά στην τραγωδία των Τεμπών, με συνθήματα πολιτικής χροιάς να σκεπάζουν το γήπεδο.

Το πανό: «Όταν λάθος άρχεις, δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης», ήταν το πρώτο από τα δύο κεντρικά μηνύματα που θέλησαν να στείλουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αναρτώντας πανό στις θύρες 5-6. Λίγο μετά τη σέντρα της αναμέτρησης, ξετύλιξαν και το δεύτερο που αφορά τα Τέμπη. Τα «Ματωμένα» Τέμπη: 1999, 2003, 2023!

Στον Πειραιά, με σαφείς υπαινιγμούς προς την κυβέρνηση και τους κρατικούς φορείς, η Θύρα 7 ανέβασε πανό στο πλαίσιο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό, το οποίο γράφει: «Λαός που χάνει τη λαλιά του θα κλαίει τα παιδιά του».

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Στην Αθήνα, καθυστέρηση υπήρξε χθες, στην έναρξη της αναμέτρησης του Ιωνικού με την ΑΕΚ, για πανό που σήκωσαν οι φίλοι των γηπεδούχων και αφορούσε το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα».

Στα Γιάννενα, ένα μεγάλο πανό άνοιξαν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Βόλο. «Πόσα πανό οργής και θλίψης να βάψουμε ακόμη» αναρωτιούνται γράφοντας με μαύρα γράμματα τη λέξη «Τέμπη» και την ημερομηνία που γράφτηκε η εθνική τραγωδία.

Στη Λαμία, οι οπαδοί της ομώνυμης ομάδας, στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη ανήρτησαν πανό που «καταδίκαζε» το επιτελικό κράτος.

Στην Κρήτη, λίγη ώρα πριν την πρώτη σέντρα, οι φίλοι των Κρητικών έβαλαν ένα τεράστιο πανό μπροστά από τη Θύρα 4 και 5 και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Αναλυτικά έγραφαν: «Παίζουν τις ζωές μας πέτρα ψαλίδι μολύβι και χαρτί εξάλλου για το σύστημα είμαστε αριθμοί».

koutipandoras.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας