Ελλάδα Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες στο τρίτο βαγόνι / μέχρι στιγμής επίσημα οι νεκροί ανέρχονται στους 42

Τουλάχιστον 42 οι νεκροί από τη σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία – Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας. Νέα διαμαρτυρία στα γραφεία της Hellenic Train.

Με το πρώτο φως της ημέρας εντάθηκαν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων, που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στα συντρίμμια της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Οι προσπάθειες σήμερα επικεντρώνονται στο τρίτο βαγόνι, που μαζί με το πρώτο μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα κάτω από το δεύτερο βαγόνι, μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σημείο συνέχισαν να επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν φτάσει, σύμφωνα με όλες τις αναφορές, τουλάχιστον τους 42 με τον αριθμό να θεωρείται, δυστυχώς, πιθανόν πως θα αυξηθεί και τις επίσημες πληροφορίες για τα στοιχεία νεκρών και αγνοουμένων να δίνονται με το σταγονόμετρο καθώς η διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων μέσω DNA που ελήφθη χθες από συγγενείς αγνοουμένων συνεχίζεται.

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν χθες εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τρία άτομα, νεαρής ηλικίας όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των επιβατών του μοιραίου συρμού, ένα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και δύο στο Πανεπιστημιακό, φέρονται να είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρουν σοβαρές κακώσεις και εκτεταμένα εγκαύματα.

Συγγενείς και φίλοι που διανυκτέρευσαν σε δωμάτια ξενοδοχείων της Λάρισας που διατέθηκαν δωρεάν από τον Σύλλογο Ξενοδόχων του νομού, συνεχίζουν με μηνύματα και τραγικές εκκλήσεις να αναζητούν ακόμα αγνοούμενους ζητώντας πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους με τους οποίους έχασαν επαφή μετά τη στιγμή της σύγκρουσης.

Στον ανακριτή ο σταθμάρχης Λάρισας

Εντωμεταξύ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τόπο το δυστυχήματος αυτοψία από την Τροχαία Λάρισας, ενώ θα προσαχθεί στον ανακριτή ο σταθμάρχης Λάρισας, που χθες παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του και βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα τις τραγικές ευθύνες κράτους και πολιτείας για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου που ξεδιπλώθηκαν χθες μέσα από δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων και συνδικαλιστών στους σιδηροδρόμους.

Σταθμάρχες με μπλοκάκι

Αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι, την ημέρα της εθνικής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ο ΟΣΕ προχώρησε στην πρόσληψη 73 σταθμαρχών με μπλοκάκι.

Ο ΟΣΕ, την Τετάρτη (01/03), ανήμερα της τραγωδίας, ανακοίνωσε 73 νέους σταθμάρχες για 6 μήνες, που θα αμείβοντα με «μπλοκάκι», με την σχετική απόφαση να αναρτάται στη «Διαύγεια».

Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία

Για δεύτερη μέρα θα συνεχιστή και η διεξαγωγή έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας τόσο από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, όσο και από δήμους και φορείς σε όλοι την χώρα προκειμένου να συνδράμουν στην ανάγκη που υπάρχει για τους τραυματίες.

Απεργία σε Μετρό και τρένα

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). «Η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Ακινητοποιημένοι είναι σήμερα και οι συρμοί του Μετρό στις γραμμές 2 και 3 λόγω απεργίας από τις 06:00 έως τις 00:00 που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και των τραμ.

Νέα διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Νέα διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 18.00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού & Πετμεζά), η είναι υπεύθυνη για το σύνολο των σιδηροδρομικών δρομολογίων στη χώρα και για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η κινητοποίηση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με κάλεσμα προς όλα τα συνδικάτα.

Χθες τα ΜΑΤ φρόντισαν προστατεύσουν τα γραφεία της εταιρείας σε μια ημέρα εθνικού πένθους.

banner-article

Ροη ειδήσεων