Κόσμος

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος της Κύπρου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νικητής του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, απέναντι στον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, μετά τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών που έγιναν στην Κύπρο. Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο κ. Χριστοδουλίδης λαμβάνει ποσοστό περίπου 51,9%, έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη που έπεται με 48,1%.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων επικοινώνησαν με τον κ. Χριστοδουλίδη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο ανθυποψήφιός του Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προκειμένου να τον συγχαρούν.

Ψήφισαν συνολικά 405.086 άτομα και το τελικό ποσοστό προσέλευσης διαμορφώθηκε στο 72,2%.

Νωρίτερα, το exit poll Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου έδινε προβάδισμα στον Νίκο Χριστοδουλίδη με ποσοστό από 50,5% έως 53,5%, έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη με 46,5% έως 49,5%. Αντίστοιχα το exit poll του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα έδειξε προβάδισμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών με ποσοστό 52-56%, έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη με ποσοστό 44-48%.

Η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθέρια.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας