Βέροια Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μοσχόπουλος  στην ομιλία του ανέφερε τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος τη χρονιά που μας πέρασε και όπως είπε ήταν μια πλούσια χρονιά.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:

Την διημερίδα “Το Ρουμλούκι κατά τον 19ο & 20ο αιώνα” με συνδιοργανώτρια την ΕΜΙΠΗ

Την έκθεση “Μία μάσκα δρόμος”. Μια συνέργεια  με τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, που η συνέκθεση έργων της Βάσως Κατράκη, με παρούσα την κόρη της χαράκτριας, της πρόσθεσε ένα ιδιαίτερο βάρος

Με αφορμή τη διημερίδα για το Ρουμλούκι στήθηκε μικρή έκθεση σε αίθουσα του Εθνογραφικού Κέντρου, με θέμα “Αποτυπώσεις του Ρουμλουκιού με τον χρωστήρα της Χρύσας Κωστοπούλου”.

Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τον Καθηγητή τους της Κοινωνικής Λαογραφίας, Βασίλη Νιτσιάκο,  με μάθημα βιωματικής Λαογραφίας από τον Ίδιο και τον Γιώργη Μελίκη

Γλέντι με την ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου

Έκθεση με μάσκες στην Ελαφόνησο και άλλες εκδηλώσεις.

Επίσης ο Πρόεδρος  αναφέρθηκε στις διάφορες σημαντικές δωρεές προς το Εθνογραφικό Κέντρο που πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ  έβαλε μια σειρά στόχους για τη νέα χρονιά που ενέκριναν ομόφωνα τα μέλη της συνέλευσης.

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργης Μελίκης, αφού αναφέρθηκε και ο ίδιος στις σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν τη χρονιά πέρασε, στάθηκε κυρίως στην διεθνή ημερίδα που πρόκειται να γίνει στα μέσα του Φεβρουαρίου με θέμα τον «Καλόγερο». Τόνισε επίσης ότι το Εθνογραφικό Κέντρο είναι ανοιχτό σε προτάσεις και συνέργειες με άλλους φορείς.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Δημήτριος στην παρέμβαση που έκανε  μίλησε για την αξία του πολιτισμού, τη διατήρηση της παράδοσης και της Πολιτιστικής  μας Κληρονομιάς, κάτι που επιτελείται στο Εθνογραφικό Κέντρο.

Τέλος, έγινε η κοπή της πίτας των Φίλων, με τυχερό τον Αχιλλέα Τσιάρα, εκπαιδευτικό και δάσκαλο χορού.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας