Άρθρα Πολιτική

“Επιχείρηση  διαψεύστε την αλήθεια” / γράφει ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος

Δεν υπάρχει ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και του λαλίστατου υπουργού ανάπτυξης  που να μην υπερθεματίζει  την πρόοδο αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αλήθεια υπάρχει νοήμων άνθρωπος  (αποκλείονται οι πρίγκηπες και οι γαλαζοαίματοι) που δεν προβληματίζεται για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια  που έχουν άμεση επίπτωση στην επιβίωση του; Υπάρχει οικογένεια που δεν νιώθει το αδιέξοδο  όταν το μηνιαίο της εισόδημα δεν αρκεί  να βγεί ο μήνας;

Ο ετήσιος πληθωρισμός το 2022 έκλεισε στο 9,6%, ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τον Δεκέμβριο ξεπέρασε το 15%, γεγονός που επιβεβαιώνει  την παταγώδη αποτυχία του πολυδιαφημισμένου καλαθιού της κυβέρνησης.

 Το 2022 έκλεισε με 3,2 δις. ευρώ υπερκέρδη στο ηλεκτρικό ρεύμα και 2,5 δις. ευρώ υπερκέρδη για τα διυλιστήρια εν μέσω ενεργειακής κρίσης στις πλάτες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Από την άλλη, το 2023 βρήκε την Ελλάδα με 20 συνεχόμενες μέρες στην ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, ενώ η τιμή του αερίου διεθνώς υποχωρεί.

Μιλάμε πλέον για ληστρική αισχροκέρδεια με ευθύνη της κυβέρνησης  Μητσοτάκη και  με συντονιστικό ρόλο των χρυσοπληρωμένων Golden boys, γαλάζιων παιδιών, της ΔΕΗ.  Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η κυβέρνηση κρύβει από τη Βουλή την τελική έκθεση υπολογισμού των υπερκερδών στο ρεύμα, που η ΡΑΕ της έχει διαβιβάσει από το Νοέμβριο.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα: βουτιά ανάπτυξης, καθήλωση κατανάλωσης, περαιτέρω διεύρυνση εμπορικού ελλείμματος, μείωση μεν αλλά επιμονή πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα. Η κυβέρνηση επιμένει να πανηγυρίζει εκτός πραγματικότητας και λογικής.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος και εκτίναξη κινδύνου φτώχειας.

Με βάση όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο (12/1/2023) οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ακρίβεια, για την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι αληθινό. Η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια αλλά δεν το θέλει και για αυτό κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για περιορισμό των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Απεναντίας το εφεύρημα των κάθε είδους “pass” είναι μια έντεχνη μέθοδος ώστε από την μια να διατηρηθούν τα υπερκέρδη τους ενώ από την άλλη το κόστος που συνεπάγεται αυτή την πολιτική να μεταφερθεί εντέχνως και πάλι στον πολίτη από την στιγμή που αυτό αντλείται από την φορολογία μας.

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι έκδηλος και αυτό φαίνεται στην προσπάθεια όλων των κυβερνητικών στελεχών να κάνουν το άσπρο μαύρο, αφού πλέον έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια.

Το σχέδιο ‘’ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ’’ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μόνη διέξοδος η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με  ‘’ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ’’ που θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας με μείωση των έμμεσων φόρων σε ενέργεια και τρόφιμα, την πάταξη της αισχροκέρδειας, την πραγματική φορολόγηση των  κάθε είδους υπερκερδών. 

 ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ

 ΙΑΤΡΟΣ  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων