Αγροτικά Βέροια Εκδηλώσεις

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: Ανοιχτή πρόσκληση σε αγρότες και φορείς στις κινητοποιήσεις / Κόμβος Κουλούρας, Δευτέρα 23 Ιανουαρίο

Ο Αγροτικός  Σύλλογος Γεωργών Βέροιας καλεί τα μέλη του, τους Αγροτικούς  και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Ημαθίας,  όλους τους Αγρότες,  και τους Φορείς που θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, την Δευτέρα 23/01/2023  στις 09,00 το πρωί στον κόμβο της Κουλούρας

Μετά από τις τελευταίες (ατυχείς )  ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες δεν συμβάλλουν ουσιαστικά και αντικειμενικά  στην αναπλήρωση  του χαμένου  εισοδήματος των παραγωγών,  κατεβαίνουμε σε καθολική διαμαρτυρία – κινητοποίηση μη έχοντας άλλον δρόμο.

Διεκδικούμε :

Την πλήρη (και όχι αποσπασματική αποζημίωση) της πληγείσας παραγωγής από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Την ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και της χαμένης παραγωγής εξ αιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, και των συνθηκών της αγοράς που απαξίωσαν μεγάλο ποσοστό της παραγωγής  .

Οι ρυθμίσεις αυτές να καλύπτουν το σύνολο των προϊόντων που έχουν επηρεαστεί.

Τον άμεσο εκσυγχρονισμό των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, την αλλαγή του κανονισμού του, καθώς και την πλήρη κάλυψη των ζημιών από όλα τα αίτια, μεσούσης της κλιματικής αλλαγής.

Γενναία μείωση του κόστους παραγωγής μέσα από πραγματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης  με αφορολόγητο πετρέλαιο φτηνά εφόδια και ζωοτροφές .

Για όλα αυτά και πολλά ακόμη ενημερώνουμε, διεκδικούμε, και θ αγωνιστούμε και τις επόμενες μέρες.

Για να διασφαλιστεί νη βιωσιμότητα των αγροτικών νοικοκυριών και της παραγωγής. Για να υπάρχει παρόν και μέλλον στα χωριά μας.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

                                                                                                                              Α.Σ.Γ.Β.

banner-article

Ροη ειδήσεων