Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια – Εκκοκκιστήριο Ιδεών: Μια πόλη, ένα βιβλίο, μια βασιλόπιτα!

Η σημερινή συνάντηση δεν ήταν μια απλή κοπή βασιλόπιτας. Ήταν μια συγκέντρωση ανθρώπων που προσπάθησαν τις μνήμες τους από την πόλη τους να τις κάνουν βιβλίο, όταν τους το ζήτησε ο Γιάννης Ναζλίδης, πριν πολύ καιρό.

Σήμερα στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών δεν ήμασταν όλοι εκεί, όσοι γράψαμε. Δεν είναι άλλωστε εύκολο να βρεθούν 40 άτομα όλα μαζί. Είχαμε όμως τη χαρά να κρατήσουμε στα χέρια μας το βιβλίο, που μόλις εκδόθηκε!

Είδαμε πως η συναισθηματική διεργασία μέσα από την οποία προέκυψε αυτό το απρόσμενο αποτέλεσμα, που ξάφνιασε κι εμάς τους ίδιους, ήταν μια καταγραφή της  Μικροϊστορίας της πόλης μας, που τη διακρίνει η δροσιά των αναμνήσεών μας, όταν πρόκειται για τα παιδικά μας χρόνια, φωτίζοντας πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.

Το βιβλίο με τίτλο “Απομνημονεύματα της μνήμης” είναι εξαιρετικά καλαίσθητο, πολυσέλιδο, πολύχρωμο, έτσι όπως αξίζει στην πόλη μας. Θα παρουσιαστεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών στις 11.30 το πρωί από τη Μαρία Ευθυμίου, το Σταύρο Θεοδωράκη, το Γιάννη Μπουτάρη και το Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

Σήμερα στο Εκκοκκιστήριο κόπηκε και η βασιλόπιτά του. Βασιλόπιτα που συνδυάστηκε με τον ερχομό του βιβλίου, που μόλις τυπώθηκε.

Γύρω από το μεγάλο στρογγυλό τραπέζι  μαζεμένοι όλοι δοκιμάσαμε την τύχη μας. Οι τυχεροί ήταν η δημοσιογράφος Σοφία Γκαγκούση και ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος. Χαμόγελα, ευχές και προσδοκίες για μια καλύτερη χρονιά!

Μια πόλη, λοιπόν, ένα βιβλίο, μια βασιλόπιτα!

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων