Κοινωνία

Απολογία Π. Φιλιππίδη: Κατήγγειλε «οργανωμένο σχέδιο» και μίλησε για συναινετικές επαφές

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναμένει τώρα την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί της ενοχής του ή όχι, την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.

Η απολογία του διανθίστηκε από πολλά ξεσπάσματα και έντονα φορτισμένες στιγμές, επαναλαμβάνοντας συχνά πως δεν είναι βιαστής και πως τον ενοχλεί που τον αποκαλούν έτσι. Επίσης, τόνισε ότι η υπόθεση τον έχει καταστρέψει.

Αίσθηση προκαλεί η ιδιαίτερη αναφορά που έκανε κατά την απολογία του στον συνάδελφό του Γιάννη Μπέζο: «Από την μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ότι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είμαι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!».

Για τη δεύτερη καταγγέλλουσα

Αναφορικά με την καταγγελία για απόπειρα βιασμού το 2010, ο Π. Φιλιππίδης υποστήριξε ότι τον κατήγγειλε επειδή δεν της έδωσε δουλειά στο θέατρο και την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα για τις συναντήσεις που είχαν, ενώ ισχυρίστηκε πως στη δεύτερη συνάντησή τους στο θέατρο υπήρχε αμοιβαίο φλερτ και αγγίγματα.

«Ήρθε ένα βιογραφικό, όχι πλούσιο, αλλά ήταν λογικό. Ήταν απόφοιτος του θεάτρου τέχνης. Ο κ. Λαμπροπουλος μου έστελνε βιογραφικά να τα έχω υπόψη μου. Μετά από 1-2 μέρες την πήρα τηλέφωνο και της είπα να έρθει στο θέατρο να δει την παράσταση, να γνωριστούμε από κοντά. Νομίζω όταν ήρθε στο θέατρο της είπα ότι υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης. Όντως της έστειλα μήνυμα πριν την παράσταση να δω αν είχε έρθει. Στο διάλειμμα δε θυμάμαι αν της είχα στείλει. Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα, όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς. Της είπα για την πιθανή αντικατάσταση, μου είπε την ενδιέφερε. Χάρηκε παρά πολύ» περιέγραψε και συμπλήρωσε: «Όταν ήρθε να παρακολουθήσει δεύτερη φορά. Υπήρχε έντονο φλερτ. Αγγίγματα, χαμόγελα και βλέμματα.

Για την επίμαχη ημέρα υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο».
«Δεν υπήρξε κάποιος καταναγκασμός ή βία.. Έρχεται τώρα να με καταγγείλει για απόπειρα βιασμού; Έχει πει ψέματα. Ήταν ανιψιά γνωστού δικηγόρου και εγώ θα έκανα απόπειρα βιασμού; Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι αλλά δεν θα το έκανα ποτέ.. Πως θα αποδείξω ότι αυτό που καταγγέλλουν ότι έγινε πριν 15 χρόνια δεν έγινε;».

Έπειτα είπε στην απολογία του ότι μια μέρα τη συνάντησε τυχαία στην οδό Σταδίου και ότι της είπε να πάει πιο νωρίς την Κυριακή από το θέατρο για να μιλήσουν. «Ήταν 12.30-13.00. Στο θέατρο ήταν πάντα ο ταμίας. Είχε ζήτηση η παράσταση και το ταμείο λειτουργούσε κανονικά με βάρδιες. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει από την πλαϊνή πόρτα. Ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη» είπε ο κατηγορούμενος.
Και συνέχισε υποστηρίζοντας: «Δεν της άρεσε. Ήταν έντονη. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους. Εκεί της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο. Της άνοιξα, έφυγε και της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Της είπα και για το Λάκη το Γλυκούλη. Να προτείνω μπορώ, να επιβάλλω δε μπορώ. Ήμουν ένας σοβαρός επαγγελματίας».

«Για κάποιες μέρες τηλεφωνούσα. Στην αρχή δεν υπήρχε απάντηση. Δε σήκωνε το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησε και προσπάθησα να επαναφέρω την προηγούμενη σχέση μας. Τα τηλεφωνήματα έγιναν πιο χαλαρά, μετά από δυο εβδομάδες ίσως και λιγότερο διεκόπη η επικοινωνία μας» συνέχισε απολογούμενος ο Πετρος Φιλιππίδης.

Για την τρίτη καταγγέλλουσα 

Αναφερόμενος στην τρίτη γυναίκα που τον κατήγγειλε ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχαν προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του.

«Μπήκε και φύγαμε..Με έπιασε στο πόδι και άρχισε να με χαϊδεύει.. Καταλαβαίνετε… Έγινε ό,τι έγινε μεταξύ μας με τη θέλησή μας.. Στο οικόπεδο έξω από το σπίτι μου την βίασα; Απορώ πως δεν είπαν ότι χαιρέτησα και τη γυναίκα μου. Είμαι βαθιά πληγωμένος. Δεν έχω ούτε καν θυμό. Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Βρίσκομαι σε απελπισία και απόγνωση..

«Βλέπει» οργανωμένο σχέδιο

Ο κατηγορούμενος μετά τους ισχυρισμούς του κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας για τι εννοεί ακριβώς όταν αναφέρεται σε οργανωμένο σχέδιο. «Γνωρίζονταν οι Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου. Μετά τηλεφωνήθηκαν όλοι μεταξύ τους. Όλος ο χώρος. Ήθελαν να πετάξουν από το χώρο όσους θεωρούσαν ξεπερασμένους. Ήθελαν να διώξουν όσους είχαν εξουσία, αυτό με την εξουσία βέβαια πρέπει να συζητηθεί», είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Για παράδειγμα η κυρία Παπαχαραλάμπους έχει συμμετάσχει στην ίδια ταινία με την τρίτη καταγγέλλουσα. Ξέρετε οι άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ τους» ανέφερε.

Εισαγγελεας: Η δεύτερη καταγγέλλουσα πως ήξερε τις άλλες;

Φιλιππιδης: Εξετάστε το παρελθόν της. Εγώ δεν μπορώ να πω. Αν θέλετε μια δίκαιη δίκη ψάξτε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Εισαγγελεας: Επελέγησαν τυχαία;

Φιλιππιδης: Όχι. Δεν γνωρίζετε το σύστημα. Έχει έρθει άνθρωπος στο σπίτι μου και μου έχει μιλήσει για μια από τις καταγγέλλουσες και μου έχει πει ότι είχαν σχέση μαζί τους.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον κατηγορούμενο:

Πρόεδρος: Θέλω να γίνετε λίγος πιο συγκεκριμένος. Ποιος το έχει οργανώσει όλο αυτό εναντίον σας όπως λέτε; Ποιο ήταν το κίνητρο της κάθε μιας καταγγέλλουσας;

Φιλιππίδης: Δεν έδωσα δουλειά σε καμία.

Πρόεδρος: Και άλλοι δεν τους έδωσαν….

Π. Φιλιππίδης: Ναι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει τη σχέση που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί τους…
Πρόεδρος: Άρα ήταν και τα προσωπικά θέματα λέτε;

Π. Φιλιππίδης: Ναι. Από πού προκύπτει το στημένο δηλαδή; Δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι έγινε από όλα αυτά που έχω δει μέχρι τώρα. Δεν πήραν τη δουλειά. Η πρώτη γιατί έρχονταν και ξαναέρχονταν; Καμία δε μίλησε για βιασμό, ήθελαν να με εξοντώσουν επαγγελματικά.

Αιχμές για Δροσάκη, Παπούλια και Μπιμπίλα

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος έστρεψε τα βέλη του εναντίον μαρτύρων που κατέθεσαν στο δικαστήριο εναντίον του.

Αναφερόμενος στη Λένα Δροσάκη είπε: «Τι να κάνει ο κ. Μπουρδούμης; Να πιστέψει τη γυναίκα του. Είχα τόσες γυναίκες υποτίθεται και ήξερα το πρόγραμμα και κυνηγούσα άλλες τόσες που δε με αφορούσαν! Ξέρω για όλες αυτές τις γυναίκες ποτέ πηγαίνουν στις εξετάσεις, ποτέ έχουν τα προγράμματα τους; Είναι απίθανα όλα αυτά!».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια και σχολίασε: «Της έφερα ντιβάνι να ξαπλώνει στο ενδιάμεσο. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κακοποιεί τις γυναίκες!».

Προηγουμένως είχε εκφράσει παράπονο για τον Σπύρο Μπιμπιλα, τον οποίο παρουσίασε ως κουτσομπόλη. «Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν. Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό».

Επίσης, υποβάθμισε την κατάθεση της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, λέγοντας ότι «δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι’ αυτό!».

«Με την κ. Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό!» ισχυρίστηκε, λέγοντας ότι επειδή είναι «δυναμική γυναίκα θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο Μουσούρη. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κ. Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων