Ειδήσεις με Διάρκεια Εκκλησια Τοπικά

Μητρόπολη Βέροιας: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη από 31 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

 Σήμερα Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 11:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό με την ευκαιρία της εισόδου του νέου έτους και θα ευλογήσει την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και θα τελέσει Δοξολογία για το νέο έτος.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά ομιλιών «Αγιολογία και ζωή» με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος» στους 90.2 FM.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 9:00 π.μ. θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο ορεινό Σέλι.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα ευλογήσει τη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και θα εκφωνήσει τον απολογισμό του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου.

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 4:00 μ.μ. στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα ευλογήσει τη βασιλόπιτα και θα απευθύνει χαιρετισμό στη καθιερωμένη Σύναξη Ιερομονάχων, Μοναχών και Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» στη Νάουσα θα δεχθεί και θα ομιλήσει στα στελέχη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βεροίας και θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας, όπου θα ομιλήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βεργίνης Αρχιμ. Ιερεμίας Γεωργαλής.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος»  και θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος» μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου. Στη συνέχεια θα αγιάσει τα ύδατα στις 11:30 π.μ. στην περιοχή κάτω από τα κοιμητήρια της Βεροίας, στον ποταμό Τριπόταμο, στις 12.00 το μεσημέρι στο άλσος του Αγίου Νικολάου Ναούσης, στις 12.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναούσης και στις 3:00 μ.μ. στο φράγμα του Αλιάκμονος.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας με την ευκαιρία της εορτής της συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας