Εκδηλώσεις Ελλάδα

Ο Ηλίας Γιαννακόπουλος, Συγγραφέας του βιβλίου “Ουκρανικός Πόλεμος”, στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ | Τρίτη13 Δεκεμβρίου

Ο Ηλίας Γιαννακόπουλος, Συγγραφέας του βιβλίου “Ουκρανικός Πόλεμος”, Ιδρυτής και Διαχειριστής του blog “ΙΔΕΟπολις”, στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Η Φωνή της Ελλάδας”, στην εκπομπή “Έλληνες παντού”, με τον Θανάση Χούπη, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022, στις 13:05.
Σε μια συζήτηση που, αρχικά, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τις διαψεύσεις και αποδομήσεις προβλέψεων και θεωριών, για την παγκόσμια σκηνή. Εκείνων των θεωριών που, πριν δέκα μήνες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, φάνταζαν κυρίαρχες και σχεδόν αδιαμφισβήτητες… Παράλληλα, η εκπομπή θα επιχειρήσει να αναδείξει, να ψηλαφίσει τη θεωρία που προβάλλει το πόνημα του Tim Marshall, υπό τον τίτλο “Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας”. Εξετάζοντας τις παραμέτρους μιας άκρως επικίνδυνης θεώρησης, όπως αποτυπώνεται στη συμπεριφορά ορισμένων κρατικών οντοτήτων, σύμφωνα με την οποία, η εδαφική έκταση ενός κράτους προσδιορίζει καταλυτικά και την ισχύ του (οικονομική, στρατιωτική…).
Με άλλα λόγια, με αφετηρία τους ποικίλους αναθεωρητισμούς, που αναπτύσσονται τελευταία, σε πολλά σημεία της υφηλίου, θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα, αν τελικά, κάποιες ιδιαίτερα προβεβλημένες θεωρίες, λειτουργούν ως αποκωδικοποιητές του μέλλοντός μας, ή αξιοποιούνται ως άλλοθι κάποιων επιλογών των ηγεμονικών δυνάμεων… Τέλος, προβάλλοντας όλα τα ανωτέρω, στην ευρύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε ένα καίριο ερώτημα: αν η πολιτική πολυφωνία που δεν καταλήγει σε μια ελάχιστη σύγκλιση, συνιστά παράγοντα που διαβρώνει τους πυλώνες της δημοκρατίας και -εν κατακλείδι- υπονομεύει το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον…
Ο κ. Ηλίας Γιαννακόπουλος, γεννήθηκε στην Πιαλεία Τρικάλων. Είναι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε, ως Φιλόλογος, στη Μέση Εκπαίδευση. Εκτός του βιβλίου, με τίτλο “Ουκρανικός πόλεμος” (Εκδ. “Γραφή”), έχει συγγράψει και τα βιβλία “Σκέψης εγκώμιον”(Εκδ. “Απόπειρα”) και “ΙΔΕΟπολις” (Εκδ. “Λιβάνη”). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες περιοδικά και ιστοσελίδες.
Συντονιστείτε!!
¨Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ¨ ακούγεται:
-Διαδικτυακά, από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:
-Από τις τηλεοράσεις στην Ελλάδα, στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών.
-Από τις τηλεοράσεις στην Κύπρο, στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών.
-Σε όλες τις smart τηλεοράσεις παγκοσμίως μέσω της εφαρμογής ERTflix.
-Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς δέκτες.
-Δορυφορικά, στην Ευρώπη, από τους δορυφόρους Hotbird 13° E και HellasSat4,39 ° E.
-Δορυφορικά, στην Αφρική, από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
-Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου, όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
-Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες, η «Φωνή της Ελλάδας» ακούγεται και στα αυτοκίνητα, μέσω Deezer, σε Android Auto και Apple CarPlay.
-Στη Γερμανία, μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
-Στην Ελβετία, μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
-Στην εφαρμογή της ΕΡΤ για κινητά iPhone:
-Στην εφαρμογή της ΕΡΤ για κινητά Android
banner-article

Ροη ειδήσεων