Άρθρα Οικονομία Σχόλια

Ζάχαρη πικρή!

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός κινείται στο 15% στα είδη διατροφής μέσα στο χρόνο. Όμως, εντύπωση κάνουν οι αυξήσεις σε κάποια προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι πολύ μεγαλύτερες του πληθωρισμού

Ας δούμε την περίπτωση της ζάχαρης της οποίας η τιμή μέσα σε ένα έτος σχεδόν έχει τριπλασιαστεί! Γιατί; Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια αύξηση στην τιμή της; Το να πούμε ότι κι εδώ ότι φταίει ο πόλεμος μάλλον απλοϊκό φαίνεται.

Βέβαια, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η ζάχαρη είναι ένα προϊόν εισαγωγής και ώσπου να φτάσει στον καταναλωτή, ειδικά αυτή την εποχή που ανθεί η κερδοσκοπία, η τιμή της παίρνει τα ύψη. Μόνο που τώρα τα παραπήρε!

Επίσης, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η χώρα μας πριν στοιχηθεί  στις επιταγές των «εταίρων» της ΕΕ,  είχε τέσσερα ζαχαρουργεία και ήταν χώρα εξαγωγική στη ζάχαρη.

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι με το κεφάλαιο ζάχαρη ασχολούνταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα. Από τους καλλιεργητές των ζαχαρότευτλων, τους μεταφορείς, τους εργάτες και υπαλλήλους των τεσσάρων εργοστασίων που άλλοτε άκμαζαν στη χώρα μας και σήμερα σαπίζουν εγκαταλελειμμένα, ενώ η χώρα εισάγει γερμανική ζάχαρη φτάνοντας εδώ που φτάσαμε! Η ζάχαρη να έχει πικρή γεύση πλέον για τον Έλληνα καταναλωτή!

Τι απαντούν όμως σήμερα όλοι αυτοί, οι στοιχισμένοι διαχειριστές της εξουσίας, στο ερώτημα γιατί κλείσατε τα εργοστάσια ζάχαρης;

Κι όμως, η πικρή γεύση δεν είναι μόνο στη ζάχαρη, είναι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι στις τιμές των καυσίμων, όπου το κύκλωμα των κερδοσκόπων λειτουργεί ανεξέλεγκτα, και μεταξύ αυτών και το Δημόσιο με τα τέλη, φόρους και παραφόρους, που επιβάλλει σ’ αυτά.

Η πικρή γεύση είναι στην ακρίβεια, στους χαμηλούς μισθούς, στην υψηλή ανεργία, στην εγκαταλελειμμένη Δημόσια Υγεία, στο ότι γίναμε βορά των τραπεζών, των funds, των δανειστών. Στη σκέψη και μόνο ότι όλη η χώρα μας έχει ξεπουληθεί και δεν έμεινε τίποτα!

Γιατί, ρε, ξεπουλήσατε όλη τη χώρα και μάλιστα στο όνομα του συμφέροντος του λαού της; Από πού αντλήσατε αυτό το δικαίωμα και πότε και ποιοι σας έδωσαν τέτοια εντολή;

Πέστε μας, γιατί (κατά τα λεγόμενά σας) συμφέρει στη χώρα να μην έχει ΔΕΗ, ΟΤΕ, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, νερό και αέρα;

Γιατί τη συμφέρει να μην έχει ζάχαρη και η γεύση της -ακόμη κι αυτής-  σήμερα να είναι τόσο πικρή;

banner-article

Ροη ειδήσεων