Ελλάδα Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε από αστυνομικούς ο 16χρονος / συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε

Κρατείται με εντολή εισαγγελέα και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μάχη για τη ζωή δίνει ο νεαρός που δέχθηκε τη σφαίρα.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση που ξύπνησε μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ν. Σαμπάνη, πριν έναν χρόνο στο Πέραμα.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, συνελήφθη και κρατείται με εντολή εισαγγελέα. Την Τρίτη (06/12) αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Μάχη για τη ζωή δίνει 16χρονος τον οποίο πυροβόλησαν αστυνομικοί γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα.

Αποτροπιασμός για τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, που ξύπνησε μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, πριν έναν χρόνο στο Πέραμα.

Προβληματισμό προκαλούν οι πληροφορίες ότι 16χρονος Ρομά δέχτηκε αστυνομικά πυρά με τουλάχιστον μία από τις σφαίρες να τον βρίσκει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση σε εντατική του «Ιπποκράτειου». Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου, χρειάστηκε να αφαιρεθεί η σφαίρα με χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, το όχημα ήταν ακινητοποιημένο αφού προσέκρουσε σε τοίχο, όταν ο οδηγός φέρεται να επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό. Ως εκ τούτου παραμένουν τα σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι πυροβολισμοί βρήκαν τον ανήλικο στο «ψαχνό».

Από πλευράς αστυνομίας οι πηγές κάνουν λόγο για τραυματισμό από πυρά, χωρίς να επιβεβαιώνουν προς το παρόν τη σφαίρα στο κεφάλι του ανηλίκου.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στη μία τη νύχτα όταν το αγόρι έφυγε χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα από βενζινάδικο από όπου ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.. Ο οδηγός αγνόησε τα σήματα των αρχών να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα φτάνοντας από τη οδό Μοναστηρίου στη Συμμαχική οδό.

banner-article

Ροη ειδήσεων